black_and_white Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 witam wszystkich mam fx5900xt - 390/700@450/750 - detonatory 61cośtam ostatnio grając pod opengl zauważyłem że wcale nie rośnie temperatura rdzenia ( cały czas ok 50st ), krótkie śledztwo (riva tuner) pokazało że karta po przełączeniu się w tryb 3D kręci się tylko na 375MHz zamiast ustawionych 450; co ciekawe pod directX chodzi normalnie na 450 i nieco się grzeje ( do ok. 80 st) karta była podkręcona przez sterownik nvidii (coolbits) zacząlem kombinować z riva tunerem i okazało się, że rozróżnia on nie 2 tryby jak sterowniki (2D/3D) ale trzy (standard/low power 3D/ performance 3D) wyniki pomiarów pokazują, że moja karta zawsze pod opengl wskakuje w tryb "low power 3D" ; da się go podkręcić riva tunerem ale tylko do ok 390MHz, dalej program odmawia współpracy ;) jest to ewidentny problem sterownika karty a nie aplikacji ma ktoś pomysł co z tym zrobić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasrz_3 :) Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 krecisz prze sterownik? we wł ekranu ? sprubuj w ten sposob Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black_and_white Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 od tego zacząłem, przed riva tunerem kręciłem przez właściwości ( coolbits) - interesuje mnie bardziej czy inni na swoim sprzęcie też tak mają: tzn czy w opengl fx5900xt chodzi wolniej niż pod dx9c może to jakiś spisek microsoftu+nvidii ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...