daves Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 testowałem AIDĄ i wcpuid i w obu programach wykazało mi że mam AGP wyłączone... spojrzałem do biosu a tam jak byk ustawiona grafe mam na AGP i co teraz? jak to włączyć dla mnie to czarna magia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 start==>uruchom==>dxdiag==>ekran i tam zobacz a jak co to włącz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 A nie pomyliłeś czasami AGP z FastWrites? Bo gdybyś miał wyłączone AGP (raczej niewykonalne) to nie miał byś obrazu na monitorze :lol: . Co innego FastWrites- opcje ON/OFF dostępne są zazwyczaj w biosie mobo ewentualnie w RivaTunerze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiqq Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 1 rzecz jaka musisz zrobic to instalacja sterownikow do plyty glownej, pozniej ewentualnie wlaczyc agp w dxdiagu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daves Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 FastWrites tez mam wylaczone ale tego juz moja plyta nawet nie odsluguje bo przestudiowalem ksiazeczke ;-P a w DxDiag'u nie ma nawet wyszczegolnionego AGP (przynajmniej u mnie) jest tylko testowanie DirectDraw oraz Direct3d. AGP mam wylaczone ;-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 własciwosci ekranu==>zaawansowane==>rozwiazywanie problemów==>tam masz na full dane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 testowałem AIDĄ i wcpuid i w obu programach wykazało mi że mam AGP wyłączone... spojrzałem do biosu a tam jak byk ustawiona grafe mam na AGP i co teraz? jak to włączyć dla mnie to czarna magia Nie napisałeś nic o swojej karcie graficznej, płycie głównej ani systemie operacyjnym. Jest to o tyle ważne, że niekiedy biosy płyty (starsze) są w konflikcie z niektórymi kartami graficznymi (sam to ostatnio miałem). Flash biosu płyty mógłby załatwić sprawę, acz naturalnie najpierw poszukaj przyczyny w sofcie - drivery płyty/karty; możesz też próbować wymusić jakiś tryb AGP tweakerem typu RivaTuner (to już w zależności od karty). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anex128 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 ja mam to samo!!! w aida pisze mi że mam agp wyłączone a w sterach pisze mi że działam na PCIx0! w riva tunerze mam zablokowaną jakąkolwiek opcje zmiany na agp bo i tam mi pisze że mam kartę w pci! POMUŻCIE!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_filip Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 miałem to samo. grałem w far cry i mi spowalniało do 1-2 klatek. pomogło ponowne wgranie sterów do płyty głównej(viahyperion4in1) i pojawiło się x8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...