Skocz do zawartości
daves

Jak włączyć AGP?

Rekomendowane odpowiedzi

A nie pomyliłeś czasami AGP z FastWrites? Bo gdybyś miał wyłączone AGP (raczej niewykonalne) to nie miał byś obrazu na monitorze :lol: . Co innego FastWrites- opcje ON/OFF dostępne są zazwyczaj w biosie mobo ewentualnie w RivaTunerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FastWrites tez mam wylaczone ale tego juz moja plyta nawet nie odsluguje bo przestudiowalem ksiazeczke ;-P a w DxDiag'u nie ma nawet wyszczegolnionego AGP (przynajmniej u mnie) jest tylko testowanie DirectDraw oraz Direct3d. AGP mam wylaczone ;-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testowałem AIDĄ i wcpuid i w obu programach wykazało mi że mam AGP wyłączone... spojrzałem do biosu a tam jak byk ustawiona grafe mam na AGP i co teraz? jak to włączyć dla mnie to czarna magia

Nie napisałeś nic o swojej karcie graficznej, płycie głównej ani systemie operacyjnym. Jest to o tyle ważne, że niekiedy biosy płyty (starsze) są w konflikcie z niektórymi kartami graficznymi (sam to ostatnio miałem). Flash biosu płyty mógłby załatwić sprawę, acz naturalnie najpierw poszukaj przyczyny w sofcie - drivery płyty/karty; możesz też próbować wymusić jakiś tryb AGP tweakerem typu RivaTuner (to już w zależności od karty).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam to samo!!! w aida pisze mi że mam agp wyłączone a w sterach pisze mi że działam na PCIx0! w riva tunerze mam zablokowaną jakąkolwiek opcje zmiany na agp bo i tam mi pisze że mam kartę w pci! POMUŻCIE!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...