turzol Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Juz chyba na bank kupie karte na tym chipsecie, po tym jak pozbylem sie Creative GF4 TI 4400 :cry: Chodzi mi tylko o jedna kwestie. Mianowicie czy lepiej kupic wersje z 64Mb ram czy 128??? Na frazpc.pl w tescie zaznaczyli ze moga byc problemy z nowymi gierkami i ze wersje 128 Mb sie lepiej kreca... Chce kupic karte Leadtek Winfast 250TD w wersji OEM (730zeta), wlasnie z 64Ram. Czy to bedzie dobry wybor? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Mam pytanie dlaczego pozbyłeś sie 4 Tit 4400 skoro chcesz kupić wolniejszą bo 4 Tit 4200? Raczej nie podkręcisz wyżej 4200 niż 4400. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Karta nie byla niestety moja....a szkoda. Dlatego chce kupic Ti4200, bo jak wiadomo ma potencjal nieewykorzystanej mocy! Mysle ze sie mylisz - TI4200 spokojnie pojedzie wyzej niz 4400. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Co do 128 i kręcenia to bywa różnie, niektóre kręcą się lepiej (np. SUMA, ale w Poslce jej nie dostaniesz, a wersja 128 MB kręci sie na 700 MHz) a niektóre nie za bardzo (Gainward jest do niczego w obu wersjach). Co do gier, to jeszcze takiej nie zrobili co by wymagała 128 mega, a sam DOOM III, który ma być królem wymagań, ma zaledwie 80 megowe tekstury i to rzadko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 A co w ogole sadzicie o moim wyborze karty Leadtek Winfast A250 LE? Czy sie nie zawiode? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Kupuj wersje 64MB jest tansza a roznicy niewidac an kozysc 128MB.W niektorych grach 128 wyprzedza 64MB ale czy to widac w grach roznice 2klatek!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Chłodzenie mało wydajne, bo nie styka sie z pamięciami dokłądnie, trzeba usprawniać (ktoś na forum ma spinacze od rozwieszania prania)> Dobra jakość TVO (podobno, wysokiej jakości chip, ale nie od Philipsa) Podkręcalność srednia i uposażenie średnie. MSI, wydaje mi się lepszym wyborem, ma lepsze pamięci 3,6 ns (a Leadtek 4ns) no i BOX wypchany po brzegi, wersja bez VIVO ma świetną jakość TVO, a do tego cene w okolicach 680zł! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Do tego planuje kupic P4 1,8A na Abicie BD7-II no i 256DDR Samsung (ale nie wiem gdzie ich szukac... :( lub AXP 1800 + MSI KT3 ultra2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Szczerze mowiac przy twoim procu, to ta karta duzo ci nie pomoze, i jesli w najblizszym czasie nei zamierzasz wymieniac proca to chyba nie warto w nia inwestowac. Przypuszczam ze bedziesz mial cos w granicach 5000-6000 w 3d 2001, czyli mniej wiecej tyle co na 200zl tanszym gf3ti200 ktorego podkrecisz do ti 500, wiec lepiej dobrze sie zastanow.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Do tego planuje kupic P4 1,8A na Abicie BD7-II no i 256DDR Samsung (ale nie wiem gdzie ich szukac... :( lub AXP 1800 + MSI KT3 ultra2a nie zauwazylem, jesli tak to spoko, chociaz ja wiem czy miedzy ti 500 a ti 4200 jest az taka roznica ...? Czy warto dawac 200zl wiecej za 10fps.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Samsungi znajdziesz tu www.cennikpc.com/cennik . Ceny niższe jak w komputroniku. Sklep jest nie sprawdzony prze ze mnie, właśnie czekam na przesyłkę z zasilaczem TOPOWER. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Samsungi znajdziesz tu www.cennikpc.com/cennik . Ceny niższe jak w komputroniku. Sklep jest nie sprawdzony prze ze mnie, właśnie czekam na przesyłkę z zasilaczem TOPOWER. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Sorki że poszło 2 razy bawie się The proxomitron'em i niejtóre rzeczy żle filtruje. Własnie prubuje dojść do ładu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 A co w ogole sadzicie o moim wyborze karty Leadtek Winfast A250 LE? Czy sie nie zawiode? Jesli trafisz na wersje karty taka, jaka posiadam ja, to napewno nie. Zdarzaja sie egzemplarze na ktorych pamieci chodza max. na 570 MHz na kosciach Etrontech 4 ns. Moja karta z Hynixami 4 na dziala na 640-650 bez artefaktow. Karta ma bardzo dobra jakosc obrazu i TV. Jest wysoko podkrecalna, 320/640 bez tego spinacza do prania :) Calkowicie stabilna praca przy 320/640 MHz, nie wiem czemu ludzie mowia ze chlodzenie jest malo wydajne. Artefakty widoczne na ekranie zaczynaja sie powyzej 670 MHz na pamieciach. Docisniecie spinaczem do prania dalo tylko to ze 3DMark nie zawieszal sie przy 320/660. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Do tego planuje kupic P4 1,8A na Abicie BD7-II no i 256DDR Samsung (ale nie wiem gdzie ich szukac... :( lub AXP 1800 + MSI KT3 ultra2a nie zauwazylem, jesli tak to spoko, chociaz ja wiem czy miedzy ti 500 a ti 4200 jest az taka roznica ...? Czy warto dawac 200zl wiecej za 10fps.... No no no !!! Bez przesady z takimi osadami, men :) Dolozyc mozna te 200 pln za cene o wiele wiekszej wydajnosci w grach jak i programach graficznych (w tych drugich 128 ram wskazane). Niech no wyjda gry wymagajace pixel shadera. Gf3 ma jego pierwsza wersje natomiast gf4 juz druga i bardziej dopracowana. Wystarczy przejrzec testy shaderow 3dmarka2001 aby sie zorientowac o czym mowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Makonar czy moglbys podac namiary na tego MSI TI 4200 64DDr za 680zeta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...