Dziadol Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Ja bym nie zmieniał z 2200+ na semprona 2500+ 2200+ da zdecydowanie lepsze rezultaty po podkręceniu i odblokowaniu cache`u Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Ja bym nie zmieniał z 2200+ na semprona 2500+ 2200+ da zdecydowanie lepsze rezultaty po podkręceniu i odblokowaniu cache`u A co za cache chcesz odblokowywac w T-bred 2200+ ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadol Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 oki nie ważne. Ciekawa rzecz :) Na dwuch plytach MSI (innych nie testowalem) po ustawieniu magistrali na 100 Sempron 2300+ wykrywany jest jako Sempron 3200+ ciekawe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 100 :?: chyba 200 ;) pewnie error biosu albo mobo wykrywa cpu po zegarze 2.2ghz to wlasciwe taktowanie 3,2+ ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadol Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 to zależy od której strony patrzeć. Ustawia się 100 :)). a to że tak napawdę efektywnie daje to 200 to inna rzecz :) semprony chodzą na 333(efektywnie!!) :) a przecież tak naprawde fizycznie ustawiam 166 - bo ta opcja widnieje w biosie :), 166 x 9,5 =1577 co daje właśnie procesor Sempron 2300+ :) Kiedy ustawię na 100(efektywnie200) :) normalnie pokazuje 100 x 9,5 czyli 950, ale tam gdzie nazwa proca jak byk widnieje Sempron 3200 - i to na dwuch różnych płytach :) choć jednego producenta :) sprawdze na innych plytach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Nie sledzilem zbytnio tych prockow bo jakos z niechecia na nie patrze. Czy jest sposob na odlokowanie ich mnoznika ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Sempron pod sA to jakas porazka... IMO nie warto na o nawet patrzec... Chetnie dam sie wyprowadzic z bledu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StempeLek Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Witam. Pozyczylem na chwilke FX5200, jak wczesniej mowilem. Na niekreconym procu (9 x 166MHz) uzyskalem nieco ponad 6000 pkt w 3dmarku 2k1. Jak puscilem mego sempa na 9 x 200MHz - punktow tyle samo! Wychodzi na to, ze grafa jest slaba. A jest slaba na pewno, bo: 1. to referencyjny GF FX5200 2. od palit-daytona :-) 3. 64MB SDR bodajze... Tyle samo punktow ma znajomy - wlasciciel tej grafy. A ma on PIV 2.4 FSB800 i 1GB ramu w dualu! A wszystko na plycie Gigabyta za ~800 zl (nie pamietam modelu, na chipie intela - mobo ogolnie wypas na maxa). Teraz moj sempron pracuje non-stop na 1800MHz. Temp w spoczynku 46-49*C, w stresie 51-53*C. Przy katowaniu primem albo toast'em uzyskal max 56*C. Troche duzo - ale niedlugo zmieniam bude, posmaruje arctic ceramiq i bedzie gites :-). I tak jest przeciez chlodniej odkad mam chiefteka. Wielu ludzi wypowiada sie, ze sempron (na socket A) to shit. Ja mam inne zdanie. W porownaniu z AXP na T-Bred to moze i gowno - slaby mnoznik, slaba czestotliwosc, przesadzone PR. Jak juz jednak mowilem - sempron to nastepca durona, a od tego ostatniego jest na pewno "lepszy". Cena ta sama - wydajnosc wieksza. Prosta kalkulacja! Bron Boze nie bronie sempow dlatego, ze sam go kupilem. Mialem wybor duron-sempron i wybralem dobrze. Ale jesli ktos rozwaza wymiane swego Athlona XP na semprona - to juz jest paranoja... Koncze, bo musze sie jeszcze spakowac. Jutro spowrotem do Olsztyna na 10 miesiecy nauki... (zartowalem, studiowania :-)). Pozdrawiam StempeL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadol Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Sempron pod sA to jakas porazka... IMO nie warto na o nawet patrzec... Chetnie dam sie wyprowadzic z bledu ;) Chyba jednak trzeba będzie na nie patrzeć, niestety Athlon XP i Duron wyszedł z produkcji... a to co na rynku zostało z tych proców to zasoby magazynowe... lada dzien się skończą... u mnie już ich nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Pozostaja jednostki uzywane, przetestowane pzz innych, ktorzy teraz przesiadaja sie na silniejsze maszyny... Moj bedzie niebawem do sprzedania.... Gwarantowane 2.5 GHz barton za cos okolo 2500+ semprona....hmmm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 to zależy od której strony patrzeć. Ustawia się 100 :)). a to że tak napawdę efektywnie daje to 200 to inna rzecz :) semprony chodzą na 333(efektywnie!!) :) a przecież tak naprawde fizycznie ustawiam 166 - bo ta opcja widnieje w biosie :), 166 x 9,5 =1577 co daje właśnie procesor Sempron 2300+ :) Kiedy ustawię na 100(efektywnie200) :) normalnie pokazuje 100 x 9,5 czyli 950, ale tam gdzie nazwa proca jak byk widnieje Sempron 3200 - i to na dwuch różnych płytach :) choć jednego producenta :) sprawdze na innych plytach :) sorki myslalem ze dajesz fsb 200 czyli efektywnie 400 ;] bo wtedy 200x11=2.2ghz real clock 3,2+ ale jak patrze to te semprony to chyba klapa jezeli chodzi o oc :| myle sie :?: to niech mnie ktos poprawi moze potem bedzie lepiej :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 heh , max fsb jakie moge wyciągnąć to 220 , na 223 są błędy w prime i nie pomaga nawet 1.90 vcore , to normalne ?? oczywiscie mam sempronika 2200+ :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Sempron 2200+ wiecej bedzie cieżko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 8O 8O 8O 8O 8O ja mam max 243 ale w asynchro , nie wiem czy to wina płyty czy ramu :/ w synchro max to 220 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 czyli ram napewno chociarz niewiem czy na tej plycie wyciagniesz 250.wydaje mi sie ze nf7 lepszy ale z drugiej strony an7 ma wieksze mozliwosci zmian napięc.a jesli jest juz taki bios co tyle stabilnie mozesz uzyskac to zarzuc linkiem :] kolesiowi sie przyda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art1 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Witaqm ma Sempa 2200+ i niestety płyte ECS KT 600a i niemoge z tego ustrojstwa wycisnąć wiecej niż 1600MHz bo mi się robią zwiechy. Podejrzewam że musze zmienić mu napięcie ale w biosie niema opcji, więc drut-mod. Jak zrobić druta na mojej płycie (chodzi o napęcia). Dodam że pamiątki mam Twinmosy 400 MHz. Pozdro :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art1 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Witaqm ma Sempa 2200+ i niestety płyte ECS KT 600a i niemoge z tego ustrojstwa wycisnąć wiecej niż 1600MHz bo mi się robią zwiechy. Podejrzewam że musze zmienić mu napięcie ale w biosie niema opcji, więc drut-mod. Jak zrobić druta na mojej płycie (chodzi o napęcia). Dodam że pamiątki mam Twinmosy 400 MHz. Pozdro :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 a masz obsluge fsb200(400) jak masz to daj odrazu 200 albo zablokuj agp frequency na 66.napiecie zbedne nic ci nieda i drutmod tez jezeli niemasz obsugi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...