Skocz do zawartości
moulder

Gigabyte GA-7VRX jaki max. procesor?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kupilem plyte Gigabyte'a GA-7VRX. W zwiazku z tym mam pytanie, jaki maksymalnie procesor moge do niej wlozyc (czy np. pojdzie2,6GHz)?. I jakie Athlony (rdzen) ona obsluguje (moze Barton)? Nie moge znalezc tych informacji w sieci, a zamierzam zmienic procesor (mam teraz 1,2 Thunderbird). Z gory dzieki za wszelka pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GA-7VRX jest na KT333 więc masz do dyskozycji procesory na magistrali 133 (no i 100 oczywiście). Najszybszy proc jaki tam włożysz to Athlon 2400XP+. O bartonie zapomnij.

A o ile mi wiadomo to AMD niema w ofercie proca 2,6 Ghz, poczytaj trochę o oznaczeniach (chyba ze to typlko pomyłka to sorki).

Co do rdzeni to wszystkie oprócz bartona i semprona.

Wszystko o co pytałeś można znaleźć na google + podstawy platformy amd (faq)- to tylko tak na przyszłość.....

Pozdro. I jeśli się w czymś pomyliłem to prosze poprawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem taki cos na stronie Gigabyte'a z biosami do tej plyty: bios F6 wprowadza "Recognize correctly AthlonXP 2400+, 2600+ CPU (FSB 266, 0.13u)

Solve the Slave Hard disk can not be detected when cold BOOT.

Solve USB mouse is not working when resumed from STR in WinMe" Cos mi sie nie chce wierzyc zeby na tej plycie poszedl procesor az 2,6 Ghz. Czy sa w ogole takie na FSB 266?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem taki cos na stronie Gigabyte'a (http://tw.giga-byte.com/Motherboard/Support/BIOS/BIOS_GA-7VRX%20(Rev%201.1).htm) z biosami do tej plyty: bios F6 wprowadza "Recognize correctly AthlonXP 2400+, 2600+ CPU (FSB 266, 0.13u)

Solve the Slave Hard disk can not be detected when cold BOOT.

Solve USB mouse is not working when resumed from STR in WinMe" Cos mi sie nie chce wierzyc zeby na tej plycie poszedl procesor az 2,6 Ghz. Czy sa w ogole takie na FSB 266?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...