adnet Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Od jakiś 2 miechów zaczeła mi popiskiwać przetwornica w monitorze. Tak przynajmniej myśle, gdyż jest to wysokiej częstotliwości pisk. Monitor już po gwarancji, tak więc nie boje się go rokręcać. Wole jednak dać go komuś co sie na tym zna i tu moje pytanie. Ile powinno to kosztować, żebym nie przepłacił (w Krakowie) i czy nie wskazuje (ten pisk) na jakieś poważniejsze usterki. Za odpowiedzi serdeczne Bóg zapłać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipila Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Czesc Adnet. Próbowałem Ci wysłać wiadomość na priva ale nie wiem czy doszło. Jak chcesz się ze mną skontaktować to proponuję meila kipila@neostrada.pl lub gg : 2326388 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 U mnie to nie byla przetwornica tylko owy pisk wydobywal sie przy zlym styku wtyczki D-sub przy monitorze lub karcie graficznej. Takze sprawdz docisk wtyczek, jesli nie to sprawdz na innym kablu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Moze to byc zasilacz (przetwornica) , albo jakakolwiek inna cewka na plycie monitora. To nie jest _awaria_ tylko lekko luzny rdzen cewki. Podczas pracy monitora podotykaj "tiaa trzeba wiedziec co" cewki. IZOLOWANYM SRUBOKRETEM Jak dotkniesz srubokretem ta ktora piszczy powinna przestac lub zmienic ton.. a wtedy wszystko jasne , zalac parafina (o ile cewka podczas pracy jest zimna) albo kropelka SuperGluta - kapnac miedzy rdzen a cewke. P.S. A jak to piszczy TRAFOPOWIELACZ .... to czeka cie niedlugo wymiana i to kosztowna ok 150zl + robocizna. Ale mysle ze to nie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 trafo to by raczej bardziej buczało niż piszczało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...