pit202 Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Witam wszystkich, wlasnie takową zakupilem tymczasowo wlozylem AMD 1.7XP , nic nie kręcony , zauwazylem ze temperatura pływa około +-5*C , mam jakis stary wiatrak od celerona, ale ma dolną płytę miedzianą, wypolerowałem ją i załozylem duzo pasty temp. mialem na CPU : 43*C , sciagnelem jeszcze wyczyścilem całą pastę i nałozyłem jej duzo mniej , otrzymałem 37*C ( po parunastu minutach ) , a po 3 godzinach 32*C to chyba mało możliwe ????? http://www.piter.mily.pl/Clipboard01.gif aha , komputer bez obudowy , lezy na biurku , goły :-) no i temp. w pokoju nie mam 16*C tylko 21*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 hmm moj abit wykazuje ze procek ma w idle 45-50 w stressie max 58 , tylko ze jak otworze to radiator jest gorący , czyli mało się myli . Chociaz warto odejmowac od wskazania 4-5C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zależy jaka pasta ? Np. A. Ceramique najlepiej "przewodzi ciepło" podobno po 12h. A co to temp. to ok 7C i zalezy także od biosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zalezy od biosu na 10d roznica okolo 10 stopni, i stabilizuje sie po 1 resecie. Na nowszych poprawiono odczyty ale tez nie jest idealnie Zniana o okolo 5 stopni. Dokladniej opisane jest to w watku najlepszy bios od nf7s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbi Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zalezy od biosu na 10d roznica okolo 10 stopni, i stabilizuje sie po 1 resecie. Na nowszych poprawiono odczyty ale tez nie jest idealnie Zniana o okolo 5 stopni. Dokladniej opisane jest to w watku najlepszy bios od nf7s A czy można coś zrobić, żeby nie trzeba było restartować kompa aby zaczął pokazywać prawdziwą temperaturę :?: Na moim komputerku różnica w tamperaturach przed i po jednym restarcie wynosi ok 5-6 stopni :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 @goldenSo po pierwsze ZMNIEJSZ PODPIS zanim ci administratozy wywala po drugie nie ma plyty NF-7S tylko NF7-S po trzecie radiator jest gorący juz przy 50-ciu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 A czy można coś zrobić, żeby nie trzeba było restartować kompa aby zaczął pokazywać prawdziwą temperaturę :?: Na moim komputerku różnica w tamperaturach przed i po jednym restarcie wynosi ok 5-6 stopni :( Zmienic BIOS na nowszy. Z poprawianymi odczytami temp. Jesli nie interesuje cie krecenie polecam najnowszy ze strony abita bodajrze d25 lub jakis modyfikowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbi Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 A czy można coś zrobić, żeby nie trzeba było restartować kompa aby zaczął pokazywać prawdziwą temperaturę :?: Na moim komputerku różnica w tamperaturach przed i po jednym restarcie wynosi ok 5-6 stopni :( Zmienic BIOS na nowszy. Z poprawianymi odczytami temp. Jesli nie interesuje cie krecenie polecam najnowszy ze strony abita bodajrze d25 lub jakis modyfikowany. Mam wgranego jednego z nowszych biosów - 3D Fire, ale problem nie zniknał :( Wcześniej korzystałem z oryginalnych biosów abita (ostani jaki wgrałem to d24) i one tez problemu nie rozwiązaly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 d10 mial najwyzsza roznice bo okolo 10* reszta biosikow srednio 7* Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Pasty termo-przwodzacej nie daje sie zbyt duzo. Powinna byc tylko na rdzeniu. Jesli dasz wiecej pasty to nie bedie oznaczac ze poprawi sie odprowadzanie ciepla ale moze sie okazac wrecz przeciwnie ze odprowadzanie cipla bedzie gorsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Ja jade w tej chwili na d24 3D lite 4227. d22, d23 subzero wskazywaly dokladnie ta sama temperatore Zreszta taka sama przed i po resecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 A jak wyglada sprawa z ASUSEM bo podobno tez oszukuje temp? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 d10 mial najwyzsza roznice bo okolo 10* reszta biosikow srednio 7*hmm u mnie cos ala d10 mial 7-10 nowsze 3-5 pozatmy na d10 nie zawuazylem tego pierwszego obnizenia temperatury a po restarcie ok .. no ale moze to dlatego ze ja kompa nie wylaczam ;] moze sie powtarzam ale d10betaa4 rulez :) daje sobie w mbm -7* kompensacje na czujnik i smiga :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 d10 mial najwyzsza roznice bo okolo 10* reszta biosikow srednio 7*hmm u mnie cos ala d10 mial 7-10 nowsze 3-5 pozatmy na d10 nie zawuazylem tego pierwszego obnizenia temperatury a po restarcie ok .. no ale moze to dlatego ze ja kompa nie wylaczam ;] moze sie powtarzam ale d10betaa4 rulez :) daje sobie w mbm -7* kompensacje na czujnik i smiga :) co fakt to fakt u mnie bylo identycznie tak czy siak w mbm zawsze daje -7 :D 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...