Kobrowisko Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Hi.Przewinęło sie przez me łapy kilkanaście różnych płyt głownych ale problemu tego nie udało mi sie rozwiązać do dziś.Myślałem że montowane w socketach układy Winbonda dają jakieś miarodajne wyniki ale jednak tak nie jest.Każda płyta odczytuje temp procka "niby w podobny sposób" a jednak wyniki są naprawde różne.Dlatego chętnych zapraszam do dzielenia się swoimi(znaczy "płytowymi" wynikami)Może uda nam sie stworzyć jakąś baze danych dokładności pomiaru temperatur procka przez różne płyty. PS.nie mam dostępu do profesjonalnych urządzeń pomiarowych więc cieszyłbym sie gdyby swoimi obserwacjami podzielili sie także ci co takowe mają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Ostatnio sprawdzałem temperaturki na dwóch płytkach i miałem takie wyniki: 1. Athlon 1,7 @ 2,6 - ASUS A7V600-X 48 stopni - EPOX 8RDA+ 42 stopnie 2. DURON 1,6 @ 2,0 - ASUS A7V600-X 52 stopnie - EPOX 8RDA+ 45 stopni Temperatury po PRIME około 2 godz i graniu. W pokoju około 28-29 stopni - upalne dni. Obie budy dobrze wentylowane. Na prockach takie same Spire FR2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 XP 1700 Troughbreed @2600 (2083) temp. w pomieszczeniu 29 st. w budzie: 34 st. 1.MSI KT3Ultra : idle 37-38, prime 2h.: 45 st. (według sensorów płyty) 2.Abit AN7: idle 50 st ,prime 2h: 56 st. (też według płyty) No i której tu wierzyć??? Wydaje mi sie że Abit bliżej prawdy.......... Ale pewności nie mam PS. Spire Whisperrock IV (2300 RPM troszku miedzi a reszta alu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...