Skocz do zawartości
daro200

TEMPERATURA P4 2,4 400 FSB :!:

Rekomendowane odpowiedzi

Siema WSZYSTKIM :!: :)

Mam taki mały temacik do poruszenia.Mianowicie nie dawno zakupiłem sobie nowe MOBO Abit IC7-G i wszystko jest OK :!: Tzn mam stosunkowo już stary procesor bo jest na FSB 400 :( i tu sie pojawia pytanie: chodzi mi o to że pierw był on na oryginalnym Intelowskicm BOXowym coolerze tomp. były następujące:

- obciążenie => ok. 57/58 stopni

- spoczynek => ok. 49/50 stopni

I czy to nie są za duże temperaturki jak na ten procek :?:

Więc pomyślałem że w stresie ma za duże i dlatego zakupilem Gigabyte GH-PCU21-VG 3D Cooler-Pro i tmperaturki sa takie:

- obciazenie => 54/56 stopni

- spoczynek => 48 stopni

I mam pytanie tego typu: CZY TEMPERATURKI SA W NORMIE :?:

Bo mam zamiar zakupic sobie w nie dalekiej przyszlosci Pentiuma 2,8/3,0 800 FSB HT i czy temperaturki sie sporo zmienia :?:

PLEASE pomozcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze chcialbym powiedziec ze w obudowie sa 2 wiatraczki 80x80 wiec przeplyw powietrza jest. A jak je wylacze to jeszcze gorzej jest i to sporo bo na starcie czasem mam 50 stopni. Czy to moze byc taka versja procka ktora emituje tyle ciepla :?: I czy pociagnie ten coolerek procka 2,8 HT 800 FSB :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema WSZYSTKIM :!: :)

Mam taki mały temacik do poruszenia.Mianowicie nie dawno zakupiłem sobie nowe MOBO Abit IC7-G i wszystko jest OK :!: Tzn mam stosunkowo już stary procesor bo jest na FSB 400 :( i tu sie pojawia pytanie: chodzi mi o to że pierw był on na oryginalnym Intelowskicm BOXowym coolerze tomp. były następujące:

- obciążenie => ok. 57/58 stopni

- spoczynek => ok. 49/50 stopni

I czy to nie są za duże temperaturki jak na ten procek :?:

Więc pomyślałem że w stresie ma za duże i dlatego zakupilem Gigabyte GH-PCU21-VG 3D Cooler-Pro i tmperaturki sa takie:

- obciazenie => 54/56 stopni

- spoczynek => 48 stopni

I mam pytanie tego typu: CZY TEMPERATURKI SA W NORMIE :?:

Bo mam zamiar zakupic sobie w nie dalekiej przyszlosci Pentiuma 2,8/3,0 800 FSB HT i czy temperaturki sie sporo zmienia :?:

PLEASE pomozcie

Płty Abita IC7,G,Max zawyżają temperaturę procesora, może nie tyle co zawyżają a mierzą ją w innym miejscu niż inne płyty. Przeważnie wychodzi o 7-10 st. więcej względem innych płyt. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi