daro200 Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Siema WSZYSTKIM :!: :) Mam taki mały temacik do poruszenia.Mianowicie nie dawno zakupiłem sobie nowe MOBO Abit IC7-G i wszystko jest OK :!: Tzn mam stosunkowo już stary procesor bo jest na FSB 400 :( i tu sie pojawia pytanie: chodzi mi o to że pierw był on na oryginalnym Intelowskicm BOXowym coolerze tomp. były następujące: - obciążenie => ok. 57/58 stopni - spoczynek => ok. 49/50 stopni I czy to nie są za duże temperaturki jak na ten procek :?: Więc pomyślałem że w stresie ma za duże i dlatego zakupilem Gigabyte GH-PCU21-VG 3D Cooler-Pro i tmperaturki sa takie: - obciazenie => 54/56 stopni - spoczynek => 48 stopni I mam pytanie tego typu: CZY TEMPERATURKI SA W NORMIE :?: Bo mam zamiar zakupic sobie w nie dalekiej przyszlosci Pentiuma 2,8/3,0 800 FSB HT i czy temperaturki sie sporo zmienia :?: PLEASE pomozcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zmień se procka na AMD hehehe żartowałem ale na pewno tempy masz za wysokie jakiś lepszy wentyl by sie przydał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Jeszcze chcialbym powiedziec ze w obudowie sa 2 wiatraczki 80x80 wiec przeplyw powietrza jest. A jak je wylacze to jeszcze gorzej jest i to sporo bo na starcie czasem mam 50 stopni. Czy to moze byc taka versja procka ktora emituje tyle ciepla :?: I czy pociagnie ten coolerek procka 2,8 HT 800 FSB :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Siema WSZYSTKIM :!: :) Mam taki mały temacik do poruszenia.Mianowicie nie dawno zakupiłem sobie nowe MOBO Abit IC7-G i wszystko jest OK :!: Tzn mam stosunkowo już stary procesor bo jest na FSB 400 :( i tu sie pojawia pytanie: chodzi mi o to że pierw był on na oryginalnym Intelowskicm BOXowym coolerze tomp. były następujące: - obciążenie => ok. 57/58 stopni - spoczynek => ok. 49/50 stopni I czy to nie są za duże temperaturki jak na ten procek :?: Więc pomyślałem że w stresie ma za duże i dlatego zakupilem Gigabyte GH-PCU21-VG 3D Cooler-Pro i tmperaturki sa takie: - obciazenie => 54/56 stopni - spoczynek => 48 stopni I mam pytanie tego typu: CZY TEMPERATURKI SA W NORMIE :?: Bo mam zamiar zakupic sobie w nie dalekiej przyszlosci Pentiuma 2,8/3,0 800 FSB HT i czy temperaturki sie sporo zmienia :?: PLEASE pomozcie Płty Abita IC7,G,Max zawyżają temperaturę procesora, może nie tyle co zawyżają a mierzą ją w innym miejscu niż inne płyty. Przeważnie wychodzi o 7-10 st. więcej względem innych płyt. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 7-10st.C w stosunku do temperatury na powierzchni IHS - tak dla ścisłości :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernix Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Mam podobny sprzecik , tylko inmy procek , ale tem som podobne . Ja mam troche nizsze :lol: :lol: temp. wentyl ->BOX rulez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...