mare_k Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Robiłem aktualizację Biosu płyty K7VZA v1.0 i przez pomyłkę wgrałem Bios z wersji płyty v3.0. Komputer po restarcie nie podniósł się, nawet nie zapala monitora; jest włączony, świecą się diody i tyle. Czy jest możliwoś naprawy Biosu bez użycia programatora ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mare_k Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 No co jest ? Czyżbym był szybszy od całej rzeszy użytkowników forum ? Udało mi się rozwiązać problem !!! Na płycie znalazłem zworkę "clear CMOS"; użyłem jej (bo co miałem do stracenia) i po uruchomieniu kompa okazało się, że mam BIOS. Co prawda komputer wyrzucił jakieś błędy (chack sum czy coś takiego) ale najważniejsze że działała stacja. Załadowałem system z dyskietki, wgrałem poprawny BIOS i jest LUX !!! Może za wcześnie zgłosiłem problem na forum ale może ktoś inny wykorzysta moje doświadczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Gratulacje, moja płyta sie nie podniosła wogóle, zrobiłem myk odwrotny do twojego czyli wgrałem do rev 3.0 bios z 1.0 i nawet clear cmos i wyjmowanie baterii nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mare_k Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Hipo tu jest ciekawe rozwiązanie http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=823...&highlight=bios Czytaj od: Problem 6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Ja tam wyslalem do programowania bo zaden z kolegów nie byl na tyle odwarzny zeby mi pomóc. 24 zł w plecy ale dziala jak natura chciala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...