Skocz do zawartości
Kamil17

Co lepsze od Ti4600

Rekomendowane odpowiedzi

taki ti4600 jest o wiele lepszy od r9600pro nawet (co z tego ze radek ma dx9 jak jest w nim wolny) ti4600 daje rade w dx8.1 i jest to bardzo dobra karta, pamieci 2.8ns daja duze pole do popisu jesli chodzi o podkrecanie (okolo 750/770 spokojnie luidzie wyciagaja a wzrost wydajnosci jest juz bardzo duzy) ti4600 to nadal bardzo dobra karta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki ti4600 jest o wiele lepszy od r9600pro nawet (co z tego ze radek ma dx9 jak jest w nim wolny) ti4600 daje rade w dx8.1 i jest to bardzo dobra karta, pamieci 2.8ns daja duze pole do popisu jesli chodzi o podkrecanie (okolo 750/770 spokojnie luidzie wyciagaja a wzrost wydajnosci jest juz bardzo duzy) ti4600 to nadal bardzo dobra karta

Wiesz... w większości gier ti4600 dostaje po tyłku od r9600pro , a należy pamiętać że 9600pro też się podkręca

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

można powiedzieć że sa to bardzo porównywalne karty - z tym że na dzień dzisiejszy z powodu DX9 - Radzio jest jednak lepszym wyborem

nie ma co się spierać o głupoty - wyniki mówią same za siebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie testy mozna sobie wsadzic...tak samo jak na pclabie ostatnio ze gf3 byl szybszy od ti4200w doomie 3;]]]

to ze zrobili test nie znaczy ze jest on wiarygodny;]

takie testy to można se w D*** wsadzić - 9600 pro jest szybszy od 9600xt - po prostu wielki lol  

Ps między 9600pro i ti4600 jest remis w tych badziewnych testach :)

Laski - te badziewne testy zrobione były przez tomshardware, jeśli weźmiecie sobie testy zrobione przez inną ekipę to wyniki będą wyglądały podobnie.

niestety panowie - ti4600 nie dostanie kopa tylko z tego powodu, że wam się wydaje iż jest szybka - na dzień dzisiejszy to gorszy wybór niż R9600pro, czy to się komuś podoba czy też nie, i możecie sobie tupać nóżkami, a niczego to nie zmieni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Khyhy, ti4600 gorszy od R9600PRO :D:D:D

Bez AA i AF ti4600 odstawia R9500 PRO (i to jeszcze testy w dx8).

Test IMO niewiarygodny.

Oj coś dzisiaj rozkojażony jesteś.... takie rzeczy pisać... :P

Bez przesady...

Dać przykład 3DMarka 2k1 i 2k3..

Testy na Thortonie 2560Mhz, 512MB - karty były wykręcone na maxa ich możliwości :)

Radek non PRO jest mój... Reszta mechl!na....

2k1:

Ti4600 - 15826 pkt.

R9500 PRO - 16260 pkt.

R9500 - 14344 pkt.

2k3

Ti4600 - 2062 pkt

R9500 PRO - 4880 pkt.

R9500 - 3735 pkt.

Wiec widać "malutką" róźnicę... :wink:

I niech zgadne... 3dMark nie jest wiarygodny pewnie.... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponuje zajżeć do HoF i porównac sobie które karty są szybisiejsze ;)

szkoda że nikt nei przysyłą wyników z 9600 Xt czy PRO :/

9500 PRO solidnie podkręcony będzie szybszy od jakiegokolwiek 4Ti co do 9600PRO czy 9600XT ciężko powiedzieć.... jeszcze nikogo na forum nie widziałem z 9600POR or XT z wiekszą ilością marków niżeli mój słaby cpu i wykręcona grafa mimo dość dużych zegaró a tych PRO/XT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o 3dmarku2k3 nie mozna pisac w tym przypadku bo tam sie liczy zgodnosc z dx9 a ti4600 tej nie ma

pozatym to ti4600 cos kiepsko wykrecone ze tylko 15,8K a do 9500pro brakowalo mu tylko 400 punktow wiec nie mowcie ze to miazdzaca przewaga ;]]]

na 9600pro za chiny tyle nie pocisniesz ;]]]

mozna spytac na ile chodzil rdzen tego ti4600 i pamiatki???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiadomo 3DMark2k3 to inna bajka PBA wyciągnoł na AMD 2.8GHz 350/700 4Ti4200 17000ptk takrze bardzo ładnie, ja na swojej miałem ciut więcej ale procesor wolniejszy aż o 500MHz, naprawde teraz możecie mieć pretensje do ludzi którzy nie przysyłają wyników do HoF spraw by się rostrzygneła w przeciągu 10min, wystarczyłoby zajżeć i porównać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o 3dmarku2k3 nie mozna pisac w tym przypadku bo tam sie liczy zgodnosc z dx9 a ti4600 tej nie ma

pozatym to ti4600 cos kiepsko wykrecone ze tylko 15,8K a do 9500pro brakowalo mu tylko 400 punktow wiec nie mowcie ze to miazdzaca przewaga ;]]]

na 9600pro za chiny tyle nie pocisniesz ;]]]

mozna spytac na ile chodzil rdzen tego ti4600 i pamiatki???

Takie info musiał by mechl!n napisać... Ja znam tylko wyniki...

UPDATE: Dostałem info... :D

Więc tak: Czemu wynik w 3DMarku 2k1 taki mały? Bo bez reinstalki systemu (wcześniej ati), system zasyfiony, no i testy były robione na dx9b.

Wyniki O/C to 330/730 - gpu rewizja A2

Kolejny UPDAE: Testy były na Epoxie RDA czyli FSB wynosił 200mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na tym co w podpisie i niekreconym gf4 mam 13k , wiec nie wiem jak 15k mozna bylo miec na 4600 i jeszcze sporo wiecej na procku bylo

I właśnie dlatego pożegnałem się z forum tweaka.

?

Więc tak: Czemu wynik w 3DMarku 2k1 taki mały? Bo bez reinstalki systemu (wcześniej ati), system zasyfiony, no i testy były robione na dx9b.

Wyniki O/C to 330/730 - gpu rewizja A2

To wiele tlumaczy.

Na tak wykreconym gf wynik powinien oscylowac w okolicach 17-18k na procu AMD 2,6GHz (przy wielkim FSB)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi