Cypisek_Torun Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Dysk był podłączony do kieszeni. Odłączyłem ją razem z dyskiem na jakieś 12-20 godzin. Na drugi dzień przyszedł kolega, miał problem z zainstalowaniem windozy. Odłączyłem więc swój drugi dysk (mastera), dysk z kieszeni również pozostał odłączony. Podłączyłem dysk kolegi pod miejsce dysku z kieszeni. Sformatowałem mu dysk, zainstalowałem windę. Odłączyłem jego dysk, chciałem podłączyć oba moje dyski i... nic :( BIOS ich nie wykrywał. Dopiero, kiedy odłączyłem dysk z kieszeni, master zadziałał normalnie. Od tamtej pory próbowałem wielu rzeczy (wyjmowanie z kieszeni i podłączanie bezpośrednie, zmiana zworek, różne ich ustawienie i podłączanie do każdej z dwóch taśm oraz do każdego z miejsc na tych dwóch taśmach) – lecz nic nie zadziałało. Dodatkowo, gdy jest podłączany dysk, który był w kieszeni, drugi dysk nie jest wykrywany (gdy są podłączone do tej samej taśmy). THX z góry za jakąś pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypisek_Torun Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Jak się nie wie, to się nie pisze głupot. Twoje pytania nie mają wiele do rzeczy... Nie wiesz, co mogło się stać z dyskiem w takiej sytuacji, to nie odpowiadaj... rodzaj taśm i dysku nie ma wiele wspólnego z tym uszkodzeniem- opis zdarzeń powinien ci coś zasugerować. Jeśli nie, to po prostu nie wiesz i tyle (tak, jak np. ja)... ale jak ktoś chce sobie nabić posta nie pomagając, to tak to się kończy :x edit: Opanuj swoje zachowanie bo dostaniesz punkty karne. Tym razem tylko ostrzeżenie :!: romek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st551 Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Jak chcesz aby ktoś Ci pomógł to trzeba podać wszystko dokładnie, a nie gnojić osobe która moze rozwiązać Twój problem. Pozatym twój opis jest bardzo zakręcony i trzeba go czytać kilka razy aby zrozumieć o co Ci chodzi. Najlepiej podaj modele dysków, w jaki sposób są podpięte ( |płyta gł.|--------|dysk 1 master|----|dysk 2 slave|) itp. im więcej informacji tym łatwiej coś poradzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 @ - no z tymi pytaniami to rzeczywiście troche nie trafiłes ( z częścią ) :P Cypisek - A może taśme złamałeś? Próbowałeś zamiast mastera dać ten dysk co masz w kieszeni ale na tej samej wtyczce co działa master? Sprawdź w ogóle na innej taśmie, może coś z nią nie teges. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...