_slay_ Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 No wiec problem dotyczy : ostatnio zakupilem sobie plytke glowna ASRock k7s8x r3.0, pamiec RAM DDR-400mhz 256mb oraz procek Athlon XP 2400+. Wszystko wsadzilem do kompa, i tu pojawia sie problem. Przy uruchamianiu nic nie widac :(. Na monitorze nic sie nie pojawia, caly czas czarno. Mam karte graficzna Diamond Viper v770 taktowana napieciem 3.3V, wiem ze plyta obsluguje napiecie na AGP 1.5V, ale z tego co czytalem to komp powinien sie uruchomic :? . Potem pomyslalem nad zasilaczem, mam 230W, byc moze nie wystarcza. Moja cala konfiguracja kompa to : ASRock k7s8x r3.0 Athlon XP 2400+ RAM 256mb DDR-400mhz Diamond Viper v770 32mb SoundBlaster 128 PCI HDD 40GB 5200RPM Karta sieciowa Realtek (ta standardowa :wink: ) CDRW 40x16x48x Zasilacz 230W (jakis noname) W czym problem????????????????????? Karta graficzna czy zasilacz?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Może pamięć mnie zawdzi, ale już chyba ktoś tak zrobił i szlag trafił płytę. Przeczytaj uważnie instrukcję obsługi. Zdaje się, że na stronie bodajże 6 było tam wyraźnie napisane, że nie można na nią wkładać kart graficznych pracujących przy napięciu 3,3V. Obyś miał więcej szczęścia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_slay_ Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Wiem wiem ze jest napisane ze nie mozna wkladac kart na napiecie 3.3V...duzo osob korzysta z GF2 MX 400 a nawet z Rivy TNT2 na tej plycie glownej, co prawda srednio po pol roku plyta zaczyna szwankowac, ale jestem ciekaw czy nie ma problemu z zasilaczem :? //edit zauwazylem tez ze po uruchomieniu kompa z nowym hardware'm, ale nie instalujac zadnej karty graficznej, z pc speakera slychac na poczatku 8 krotkich pipniec, potem przerwa i kolejne 2-3 pipniecia, potem juz cisza...tak byc powinno???? reszta wydaje sie byc good, dysk niby pracuje, ale nie mam jak sprawdzic reszty bo nie mam odpowiedniej karty graficznej :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...