doberman Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 wiec tak, mam kilka pytan odnosnie sprzetu, ktory bede sobie modyfikowal, wiec przejde do rzeczy: 1. czy w obudowie chieftec big tower, wersja D....., jest dobry zasilacz czy lepiej kupic osobno zasilacz chieftec? 2. czy glosniki creative gigaworks s750 7.1 thx sa dobre swojej ceny czy jest cos w tej cenie lepszego z uwagi na fakt zakupu audigy 2zs? 3. czy pamieci elixir 2x512mb z chlodzeniem radiatorami beda sie nadawaly do dobrej wspolpracy przy kreceniu athlona 2500+ xp-m 1.45V, czy bede zmuszony wydawac kase na firme geil? 4. czy thermaltake cool tower to na headpipe`ach jest dobrym mym wyborem? wszystko bedzie osadzone na mojej poczciwej plytce MSI k7n2 delta-l i pamieci w dualu..... z gory dzieki wielki i odpowiednio gdy linki sa potrzebne to mile bym widzial.... pozdrawiam !!!! P.S. dawno mnie nie bylo i dalej praktycznie mnie nie ma gdyz siedze w anglii;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 plyta jest zlym wyborem 3. pamieci nie musisz zmieniac bo XP-M ma mnoznik odblokowany 2. ja tam bym wolal Mante Home Teatre 5.1 bo mam gniazdo DIN 9 na dzwiekowce :P a tak serio to po co zestaw 7.1 -kino domowe robisz?? Najlepiej wziac solidny zestaw 4.1 bo do sluchania muzyki nic wiecej nie wykorzysta sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 1. Jezeli trafisz na zasilacz 360W (bo zdazaja sie rowniez 300) to pewnie da rade (zalezy jak bardzo bedziesz tego athlona krecil) 2. nie wiem 3. pamieci elixir to syf. U mnie nie chcialy isc w dualu przy magistrali 200MHz. Poza tym maja lipne timingi. O geilach tez roznie miowia. Rozejzyj sie za hynixami, tanie i dobre. 4. tez nie wiem. Wez sobie cos z regulacja obrotow. Bo na 100% zacznie Cie wkurzac to ze komp Ci halasuje. Mialem kiedys MSI k7n2 delta-l, byla 5 razy w serwisie. W koncu ja opchnalem. Powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 witam, co do obudowy big tower to mam z serii dragon i np zalman 7000Cu nie wchodzi przez blache pod zasilaczem, nie wiem czy wejdzie ten cooler co chcesz zalozyc. Standardowo dawali zasilke 360W lub za doplata 420.Jest opcja samej obudowy, wowczas mozesz zasilacz wybrac innej firmy. Co do pamieci to posiadam 2*512 MB Geil wdualu o timingach 2.5 3 3 6 i powiem ze jestem sredno zadowolony. Po podniesieniu napiecia newet do 2,9V nie chcialy chodzic po zmianie jakichkolwiek timingownp. z 2.5 na 2. Jedyna pociachabylo to ze poszly na magistrali 430MHz. Ogolnie pamieci stabilne. Jesli chcesz krecic to polecam firmy OCZ ale sa dosc drogie :) Do reszty sprzetu sie nie wypowiadam gdyz nie mam stycznosci z nim. pozd Andrzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 A co to za Hi END z głośnikami za kilkaset zł komplet. Sprzęt klasy średniej to Amplituner za 1500-2500zł, głośniki po 500-1000zł szt. Do Hi-End to gruubo więcej kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doberman Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 hehe, chodzi o sprzet do kompa a amplituner to nie chcialbym, po co mi glosniki zajmujace miejsce jhak zajebisty dzwiek moge miec przez gigaworksy;) i audigy 2zs, ocz to zdecydowanie duzo stoja, a nie tylko muzy bede sluchal a tez filmy ogladal wiec po to mi taki zestaw, co do plyty to nie mam zastrzerzen!!! chodzi spoko, ostatnio padl mi thorton po katordze na 2300mhz po kilku miechach ale czemu padl to nie mam pojecia, byl przerobiony osolwiek i zaklejony dobrze tasma....teraz to przeszlosc!!! jest juz athlon xp-m 2500+ ktory idzie na 1.6v na 2500mhz:) fcqq4c czy jakos tak, jeszcze nie widzialem go na oczy bo bracisz mi go kupil a ja jestem w angli i to za 3 miechy dopiero ujrze :D pamieci zgodze sie ze syf sa bo juz troszke poczytalem i niezbyt mi sie tez one widza, twinmos ostatnio wylukalem 2.5cl i 400mhz w dualu wiec mysle ze beda dawac rade a mysle ze 3ghz wyciagne z mego xpm, nie mam czasu bo bym jakis freon czy cos pochodnego skonstruowal :D hej i dziskie za podpowiedzi a hi-end to dopiero bedzie bo to co podalem to marnoty:) dochodzi do tego aerogate 2:) ze tak wtrace conieco odnosnie regulacjii wentyli:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...