=mis= Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 No więc sytuacja przedstawia się następująco. Mam XP pro który jest na moim kompie już 1,5 roku i do niedawna sprawował się całkiem nieźle. Ostatnio ostro zwolnił a po przenieśieniu większych plików (8 GB) na 2 dysk to już tylko reset bo nawet winamp się tnie niemówiąc że trzeba czekać kilka minut żeby przełączać się między oknami. W każdym razie ostatnio mój windows wykrzaczył się i po restarcie wyrzucił sterownik myszy. Mam myszę A4techa www35 i jechałem na standardowych driverach. Ale żeby było śmiesznij jak niebyło tego sterownika windows odpalił się 7 razy szybciej i ogólnie wszystko odpalało się znacznie szybciej, no ale trzeba było skakać TABem i ogólnie wszystko trochę niewygodnie... Zainstalowałem spowrotem sterownik i wszystko wróciło do normy. Znaczy znowu jest wszystko spowolnione. Zainstalowałem najnowsze drivery a4tech'a z ich strony i nadal to samo. I o co temu windownowi chodzi ? Przecież nikt mi niewmówi że drivery myszy tak obciążają system. Ktoś się z tym spotkał? Wie jak to naprawić ? Reinstal windy niewchodzi w gre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
night_crawler Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 wyczysc system ze zbednych wpisow w rej, + defragmentacja + wyczysc wszystkie drivery,soft myszki - im wiecej sie da tym lepiej i sproboj zainstalowac ponownie + zminimalizuj ilosc programow ladowanych do pamieci i wylacz nieuzywane uslugi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=mis= Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 wyczysc system ze zbednych wpisow w rej - ustawione na automat co 2 tyg. defragmentacja - automat raz w miesiącu zminimalizuj ilosc programow ladowanych do pamieci i wylacz nieuzywane uslugi - to robie samoręcznie kil;ka razu w miesiącu - dbam o mój system. Co do softu myszki to właśnie zainstalowałem najnowszy ze strony a4techa i nadal to samo. Jednak gdy teraz wywalę mysz z managera użądzeń i zrestartuje to ma takiego kopa jak nigdy w życiu. Niewiem, to jakaś paranoja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...