marcus_wolf Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 1 Na ile można go bezpiecznie przetaktować pamięć i rdzeń bez dodatkowego chłodzenia? 2 Jak można podkręcić athlona 2000 XP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeffik Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 hi odpowiem tylko na pierwsze pytanie bo mam p4 a na amd sie nie znam u mnie chodzi na standardowym chlodzeniu (bez radiatorkow na mem wlasnie na nie zbieram :) ) z 400/600@530/630 pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus_wolf Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 aha i jaki jest dobry program do monitorowania temp oprócz v-tunera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 A ja odpowiem nie kulturalnie pytaniem na pytanie:) A czy to jest 2000+ Palomino :?: , bo jeśli tak to nie ma sensu kręcić (zresztą praktycznie się nie da). Na pytanie o pomiar temp. innym programem szukam odpowiedzi odkąd kupiłem tego radka. Podobno Riva tuner ma taką możliwość lecz ja nie bardzo w to wierzę. Pomiar temp. proca na grafie to wynalazek tylko Gigabyte (ich własny projekt) i wątpię aby program obsługujący szroką gamę kart miał do tej jednej taką funkcję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus_wolf Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 A jak sprawdzić czy to "Palomino"? jest to konkrentne oznaczenie na procku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Aida , Everest - zakładka płyta główna -> procesor. Jest tam podana nazwa kodowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus_wolf Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Super to jest Palomino, w praktyce co to oznacza że jest zablokowany? da sie cos zrobic czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus_wolf Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Jeszcze cuś czy wykorzystywanego ramu powinienem miec od 40 do 49 %? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Palomino bardzo trudno się kręci. Proces technologiczny o ile się nie mylę 0,18 to przy takiej częstotliwości daje duże wydzielanie ciepła. Palomino z takim zegarem jest jednym z nawyższych modeli. Maks. co można z niego wycisnąć bez znacznej ingerencji to 2100+.Ma zablokowany mnożnik a FSB niewiele wyższe przyjmuje (o ile pamiętam to z 133 na 138Mhz mialem przekręcona magistralę, to było max stabilne) A jeśli chodzi o wykorzystanie ramu to wszystko zależy ile go masz i jakie programy działają w tle. Ale takie pytania powinny padać w dziale o AMD :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...