J-A-J-O Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Czyli jezeli by zmodyfikowac zestaw, ktory zaproponowal Quam... bedzie to tak: AMD Athlon 64 3000+ BOX -817.00 Płyta: Epox 8KDA3+ nForce3 - ok 730zł RAM: 2xDDR Kingston HyperX 512MB PC-400 A CL2.0 - ok.1284 zł Grafa: GeForce 6800 GT - ok. 2000 Zasilacz: Be Quiet 450W Color Line - 499.00 Obudowa : X-Power Acryllic Case ATX - 439.00 (BAJERANCKA !! + zasilacz masz swiecący BeQuiet!!) Wiatrak na procek : Zalman CNPS 7000B CU - 209zł To jest zestaw który powinieneś kupic, ja rozumiem że moblie się dobrze kręcą, ale napewno nie jest to argumentem przeciwko Athlonowi 64, zobacz sobie porównania 32 i 64 bitowej wersji Unreala, naprawde, jak już zacznie się pojawiać oprogramowanie pod 64-bity odczujesz duży wzrost wydajnosći. Pozatym jeżeli kiedyś wyszła by dobrze kręćliwa seria A64, zawsze możęsz zmienić proc, będzie cię to kosztować napewno mniej niz zmiana płyty i procka - w przypadku jeżeli kupił byś socket 462. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 9800pro spokojnie starczy, ale jednak warto brac 6800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeGy Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Co wybralem ? PŁYTA ---------- : Abit NF7-SL n-Force2 SATA v2.0 PROCEK ------- : AMD Athlon XP 2500+ Barton Mobile GRAFIKA ------- : Sapphire Radeon 9800PRO Atlantis 128MB DDR TV&DVI RAM ------------ : 3x DDR-SDRAM Kingston 512MB PC-400 CL 3.0 DVD ------------ : Lite-On multi SOHW-832S Dual Layer bulk OBUDOWA ----- : Chieftec CX-03BL-BL-AW medium tower ZASILACZ ---- : Chieftec HPC-420-302-DF - 420W WENTYLATOR -- : Zalman CNPS 7000A ALCU INNE ----------- : Zalman ZM-NB47J DYSK ----------- : samsung - ale to chyba, tu jeszcze mysle czy wymieniac moj stary dysk czy nie... P.S. Thx dla xxx ( pare godzin meczylem go na GG - zna sie chlopak :D ) i innych za podpowiedzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 no i co chłopaki spoko na 12.5 x200 poleci sprzet :) ehhe mi sie taki zestaw podoba :) HYnixy odpadły ze wzgledu na gwarancje wieczysta kingstonow :D :D przy tej ilosci ramow za jakis czas zmini se grafe na x800 lub GT i dalej wszytko bedzie piknie smigac na max detalach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 nierozumiem 8O, ale dobra, jego wybór... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeGy Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Witam ! Czego nie rozumiesz ? Pisz... po to zalozylem ten temat... Jezeli chodzi o procek... to chetnie bym wziol Athalona 64... bardzo chetnie... ale zdecydowalem sie na podkrecenie mobila... troszke ludzi go chwali. WAZNE !! Wie ktos czy zamontuje tego zalmana na tej plytce (ktory zalman i plytka w poscie wyzej...) ?? Bylbym wdzieczny za odpowiedz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 WAZNE !! Wie ktos czy zamontuje tego zalmana na tej plytce (ktory zalman i plytka w poscie wyzej...) ?? Bylbym wdzieczny za odpowiedz... Zamontujesz go spokojnie, ale mały problem może być z umieszczeniem tego mniejszego radiatora na chipsecie - trzeba będzie wygiąć kilka szczebelków, ale jest to jak najbardziej do zrobienia (ja tak mam). aha, w coolerze na procku trzeba będzie obciąć kawałek zapinki, bo "wjeżdża" na kondensatory. Wszystko zrobisz spokojnie w domowym zaciszu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 ze co czlowieku ja monotowalem te raditory pasywne juz nie raz i sa idealnie dopasowane do abita chipset a co do radirotra na procek moze jakis pentagrama Cu za 90zl albo cos w tym stylu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 ze co czlowieku ja monotowalem te raditory pasywne juz nie raz i sa idealnie dopasowane do abita chipset a co do radirotra na procek moze jakis pentagrama Cu za 90zl albo cos w tym stylu :) yyyy, mam abita nf7, na procku leży zalman 7000, a obok niego na NB leży zalman NB47J (ten niebieski) i naprawdę nie da rady bez wygięcia szczebelków w tym niebieskim. Chyba że nf7-sl zupełnie różni się rozmieszczeniem elementów, to przepraszam za wprowadzenie w błąd... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...