Skocz do zawartości
Herek

Pamiątki Elixir

Rekomendowane odpowiedzi

jak trafisz to na cl2 chodzą na fsb 154-6 czyli na cl2.5 powinny jeszcze wyżej :)

pozdro

U mnie chodzą na 165 przy cl2 , ale napięcie muszę podnieść do 3.0 V

A to już wymaga dodatkowgo chłodzenia :?

wyżej niż 155 nie sprawdzałem / nie mam dzielnika pci/ a po drugie i najważniejsze TEMPERATURA i pamiątek i procka i stabilna praca wypalareczki a ona nie lubi wysokich pci

aha i to 154 to ma maxymalnych ustawieniach a nie w trybie safe mode :) i procek synchronicznie bez podnoszenia napięcia / pewnie jakbym podniósł na cpu to i oszło by wyżej ale po co? ;)/

pozdro

ps więc reasumując elixirki fajne są :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jest z tymi kostkami ponoć lepsze od Kingston'a, chodzi mi o 266, czy poszłyby na 333...:), bo "standardowych" 333 to cena troszku zaporowa...

Patrzac realnie masz male szanse trafic na taki egzeplarz zeby bujnal sie na 333MHz ale zawsze jest mala nadzieja ze sie uda :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płytka ogólnie fajna.

W sumie ma wszystko co trzeba tzn. FSB 100-200 co 1, mnożnik, VCORE (1.1-2.3) i napięcie na pamięciach do 2.7 z biosa. Do tego dochodzi RAID i dźwiękowa z 6 kanałami. Słowem full wypas.

Narazie mam tylko problem z dźwiękiem, bo strasznie cicho idzie (na SB128 ok), ale to sie zrobi (mam nadzieje :)).

Jest jeszcze problem RAID+DOS (zwisy), ale na drugim kontrolerze ok.

Nie mam problemów ze stabilnością, w tej chwili mam fsb 152, na pamiątkach Elixir PC2100 CL2.5 i chodzi ok.

Jak juz pisałem fajna płytka, warta swej ceny (całe 450zł :)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

172MHz CL2, 4way interleave i takie tam bajery, wyżej nie próbowałem.

Niezle 8O mi ida do 176 ale timingi najwolniejsze 2.5-3-3-7

a niemoge dac inaczej bo plyta sama ustawia powyzej 145FSB :x

A czy testowales je np. GoldMemory przy takim taktowaniu :?: :?:

:lol: Widze ze jest niezle moze z nowym biosem ustawie 2-2-2-5 :lol:

Remik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...