Skocz do zawartości
Piotras

Opóźnienie sie DIVIX'ow w WIN XP PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja wygląda następująco:

Mam na takim sprzecie jak ponizej zainstalowany na partycji c: FAT32 dwa systemy WIN XP PRO oraz WIN98SE. Kiedy ogladam divixa pod XP głos opóźnia się względem obrazu a pod 98 wszystko jest OK. Wersja kodeka jest w obu systemach taka sama. Co moze byc przyczyną ?? I jak to naprawić ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sytuacja wygląda następująco:  

Mam na takim sprzecie jak ponizej zainstalowany na partycji c: FAT32 dwa systemy WIN XP PRO oraz WIN98SE. Kiedy ogladam divixa pod XP głos opóźnia się względem obrazu a pod 98 wszystko jest OK. Wersja kodeka jest w obu systemach taka sama. Co moze byc przyczyną ?? I jak to naprawić ??

hmm przeinstaluj pod xp'kiem kodeki. Zainstaluj najnowsze, polecam taki fajny zestaw wszelakich kodekow Nimo :)

ftp://mail.oiz.p.lodz.pl/upload/Zbiór%20k...hareReactor.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam taki fajny zestaw wszelakich kodekow Nimo

z tym Nimo to roznie bywa :D u mnie sprawia troszke problemow(WMP9 beta sie wiesza na divxach;-) ) i niektorzy na niego narzekaja(oczywiscie nie power userzy ale tych nie ma zbyt wielu - coby im dumy nie pokaleczyc :P ) wiec zalecam pewna ostroznosc przy zabawie z nim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do NIMO mogę tylko powiedzieć, że nienależy instalować filtra G400 bo na kartach NVidii mogą się dziać różne szopki. A poza tym wymiatający Pack, używam go od jakiegś czasu i nie ma prawa coś nie chodzić!!

Pozdrawiam ANalfabeta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi