Kepons Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Ja ciąłem plexe szlifierką i nie nażekałem. Wyciąłem m.in. dwa otwory 80mm na wentyle. Wystarczy mieć pewną i delikatną rękę. I nie zjarała się?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 bierzesz 2 twarde płaskowniki i przyciskasz na linii cięcia sciskami (bardzo mocno) i potem jedziesz brzeszczotem/wyrzynarka/lub czym tam chcesz i nigdy Ci nie wyjedzie za głęboko bo jest z obu stron twardy płaskownik a jak wyjedziesz na zewnątrz to zawsze mozesz poprawic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Dremel Power :) jak ktos posiada takowe urzadzenie :) polecam To ciekawe - na jakich obrotach ?? Jak przy 600 obrotach wiertła plexa swobotnie się topi i trza uważać (nie wiercić za wolno) ... na 3-5 biegu ( na 10 ) powaga wiesz ile ja juz moim wyciolem pleksi naprawde moim zdaniem jest najwygodniej i najszybciej , brzeszczot tez spoko jak nie masz lewych rak to wszystko powinno isc prosto, pwsze, troszke sie topi ale potem papierek scierny w lapki i jedziesz na glanc naprawde polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luban_x Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 ja cialem wyzynarka do drewna TOYA :) z ostrzem do metalu, szlo jak w maselko, tylko precyzja dosyc mala. a plexe przykleilem do bocznej sciany silikonem niedlugo zamieszcze fotki i opis mojego moda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 istnieje też możliwość polerowania termicznego tj. podgrzać palnikiem krawędzie tak aby zeszklić matową warstwe pleksy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 tam palnikiem od razu... nad świeczką nie łaska? :lol: , gazówka tez ujdzie.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 palnik miał być w cudzysłowiu, chodziło o źródło ognia, wyroby fabryczne zapewne są polerowane taką metodą, ważna też jest temperatura powinna być dość wysoka by szybko zeszklić matową warstwe, przy niskich temperaturach może dojść do nadtapiania się pleksy,a nie tylko warstwy zmatowiałej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...