sniecz Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Witam Na moim kompie filmy w wysokiej rozdzielczosci zarywaja.Po prostu pojawia sie obraz i stoi, przy czym dzwiek dziala bez zarzutu. Teledyski i filmy w niskiej rozdzielczosci chodza dosyc plynnie. Mam zainstalowane wszystkie potrzebne kodeki. Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Ahaaa "na twoim kompie" - czyli myslisz o tym twoim kompie co u Ciebie stoi w pokoju!! SKĄ MAMY WIEDZIEĆ JAKIEGO MASZ KOMPA !!!!!! Moze byś podał konfiga swojego, ew. napisał czy to jest ten w podpisie. JEzeli tak to masz po prostu za słaby procesor który nie daje rady w czasie rzeczywistym rozkodować format divX abyś mogł go spokojnie ogladać. W takim wypadku MUSISZ sie zastanowić na modernizacją swojego kompa, (wymiana MB, CPU, RAM, graf.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Ew. podkręcić twojego CPU, choć nie wydaje mi się, abyś dużo z niego wyciągnął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Ja na Celeronie 333 MHz po prostu zmieniam na niższą rodzielczość ekranu w moim wypadku 640*480@32bit i wszystko chodzi płynnie w trybie pełnoekranowym. Choć czasami udaję się nawet oglądać w 800*600. 320MB SDRAM, 4MB VIDEO, Płyta BXCel :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Wczora żech przeglądał pożyczone od kolegi filmy u się (Pentium 2, 128 RAM, 8 MB grafiki, Windows 2000) i dopóki nie zmieniałem rozmiaru okienka w Windows Media Playerze, wszystko chodziło bez większych przerw :> Rzecz jasna nic w tle nie może wtedy chodzić, bo kiszka kaszana, alem i tak miło się rozczarował, że w ogóle ruszyło i nie był to komiks. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 U mojego brata stoi celeron 400; 128MB ram, vanta 16MB i w sumie nie ma większych problemów z filmami. Kiedy ja go używałem nie chodziły tylko te w divix 5, ale brat znalazł jakieś kodeki, na których chodzi praktycznie każdy film (w full screen oczywiście). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 musisz pokombinowac z kodekami i programami do odtwarzania filmow na tyk kompie co masz musi to chodzic bez przesady 500MHz radeon 64mb to nie wina sprzetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 1. Jest duza roznica miedzy pentium II a K6... Procesory k6 nie roznai sie technologicznie niczym procz mhz od pentium I MMX. Chociaz DivX 3.0 czy nawet 4.0 powinno dac sie na tym obejrzec ( u mnie cel 466, 128 mb sdr, vanta chodzily bez problemu w full screen ). BTW czarny obraz swiadczy raczej o braku kodeka niz o za wolnym kompie... jakbys mial codeki to chociaz bys widzial pokaz slajdow. potrzebne rzeczy: DivX 5.0x / XviD ffdshow ( ffdshow.sourceforge.net ) // sprobuj to sciagnac jako pierwsze i sprawdz czy filmy juz chodza, bo czesto ludzie zapominaja o tym :) ac3filter - do dzwieku na czyms takim powinno wszystko ruszyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 A po co Divx 5.0/Xvid? Do obrazu tylko ffdshow, było o tym 100 razy, ale najpierw wywal wszystkie inne kodeki i kodekpaki. Zainstalowałem to na K6 II - 333, Gf2mx, do tego BestPlayer i baaaardzo rzadko coś przytnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Do obrazu tylko ffdshow, było o tym 100 razy wybacz... nie musisz sie od razu tak wsciekac, zazwyczaj jak odpowiadam komus na jakies pytanie to pisze to co wiem ( bo juz sie milion razy naczytalem ) albo to co sam osobiscie sprawdzilem ( tak jak w tym wypadku ). Powiedzialem zeby zainstalowal to co i ja instaluje bo wiem ze chodzi, a poszukac na forum jakie jest wasze zdanie to moze rowniez on sam i ja nie zamierzam tego robic w celu udzielenia komus odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Ja się nie wściekam (?) ale nadal nie rozumiem sensu instalowania Divx 5.0 / Xvid do dekodowania obrazu. Powiedz, może mnie przekonasz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniecz Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Dzieki za odpowiedzi.Sciagnalem te programy i filmy zaczely dzialac, teraz tylko jeszcze glos mi wyprzedza wizje ale to sie da zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...