paczka Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Moja płyta zachorowała Abit BE6 II v 2.0 wybuliło kondensatory obok slota na procek płyta od roku chodziła z celkiem 800@1066(FSB 133) i już nie chce z nim współpracować (działa z celkiem 633) zaraz jade ją zawieżć do serwisu ciekawe czy naprawią cz dadzą coś innego spotkaliście się z czymś takim? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Moja płyta zachorowała Abit BE6 II v 2.0 wybuliło kondensatory obok slota na procek płyta od roku chodziła z celkiem 800@1066(FSB 133) i już nie chce z nim współpracować (działa z celkiem 633) zaraz jade ją zawieżć do serwisu ciekawe czy naprawią cz dadzą coś innego spotkaliście się z czymś takim? Tak to oznacza że kondensatory wysychają :-) skoro jeszcze nie explodowały a niewiele im pewnie brakowało to wymiana samych kondensatorów załatwi wszystko. Widać jakieś kijowe te kondziorki były. Zreszta to można w domu wymienić samemu /no chyba że jest na gwarancji/ wystarczy lutownica punktowa na max 10-15W i wprawa w lutowaniy. Polecam lutownice Wellera - ała stacja koło 500 zł :-) ale to tak marginalnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1488 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Może nie akurat z takim przypadkiem ale też na płycie Abita (nie pamietam symbolu). Kumplowi zaczoł się restartować komp bez żadnej przyczyny. Jak się okazało siadły właśnie te kondensatory o których piszesz. Wyglądały tak jak baterie które się rozlały. Popatrz czy nie ma na nich jakiś dziwnych przebarwień (nie liczac kurzu hihi) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 "Szukaj" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Może nie akurat z takim przypadkiem ale też na płycie Abita (nie pamietam symbolu)...taki przypadek jak nie wiem - na Abitach BE6 II, BH6 rev 1.1 i o ile pamietam BX6 II to strzelajace kondensatory sa norma :( :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Może nie akurat z takim przypadkiem ale też na płycie Abita (nie pamietam symbolu)...taki przypadek jak nie wiem - na Abitach BE6 II, BH6 rev 1.1 i o ile pamietam BX6 II to strzelajace kondensatory sa norma :( :x Dokladnie jak najszybciej je wymieniaj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 To typowe uszkodzenie tej plyty jak rowniez abita BX133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Było już kiedyś na ten temat na Forum i rzeczywiście jest to normalka na niektórych płytach Abita. Mnie też Abit wysiadł po roku (fakt, że z innego powodu), wcześniej cały czas szwankował. Może jak Abit zacznie produkować płyty w fabrykach ECSa to jakość się podniesie, zamiast spaść :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 tak wogole to ja skupuje abity uszkodzone wiec jak ktos ma to prosze priva Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...