Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 czy warto wymienić A2000xp na rdzeniu palomino na A2000xp na rdzeniu Thorton??dopłata koło 20-30zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 jasne ze warto :) Thorton ma wieksze mozliwosci OC i mniej sie grzeje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 wiem że lepiej sie podkręca ale: nie wiem jak pokręce na swojej płytce ile maxymalnie można wycisnąć z tego thortona. i czy to thortona można zbartonować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 thortona mozna zbartonowac ale nie zawsze to wychodzi :) twoja płytka chyba jest na KT333 wiec coś tam wykręcisz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 jest na kt333, ale brak jej podzielnika na 166Mhz, jak miałem tą płytkę to max bezpieczną magistralą było 149Mhz, potem zaczynały się schody. A tego procka warto brać, bo jak odblokujesz to masz bartona, a jak nie to i tak się mniej grzeje i możesz spróbować kręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Leborg, przecież wiesz, że warto. Pytasz się dla formalności? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Myślę, ze warto brać. Nawet jeśli go nie pokręcisz, to na pewno będzie wydzielał mnie ciepła i bedziesz mógł wyciszyć kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 miałem w łapkach kilka thortonów 2000+ i praktycznie każdy szedł na 2600+ bez zwiększania vcore, a co do płyty to nawet jak nie wykręcisz za mocno to lepiej mieć procka, który gdy zakupisz mocneijsza płyte pokaże pozurki niż taki grzejnik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Leborg, przecież wiesz, że warto. Pytasz się dla formalności? :)pytam sie bo nie wiem jak to będzie wyglądać po kupnie. przecież jest możliwość że nic nie wykręce na tej płytce i w sumie 30ziko pójdzie w błoto. co do temperatu i hałasu to nie zależy mi na tym. 2 zasilacze i 4 śmigła w budzie robią swoje. już sie przyzwyczaiłem na wode nie zmienie bo mnie nie stać , a mój system śmigieł jest nawet wydajny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 A wskakiwał Ci dzielnik 1/5 dla pci jak testowałeś bartona, bo już nie pamiętam? Jak tak, to śmiało można brać, chociaż z drugiej strony może potrzebować większego napięcia na fsb 166MHz niż pozwala ustawić bios i trzeba będzie drutować. Wiadomo, że bardziej się wykręci niż palomino. U mnie max stabilne fsb to 157MHz, a na tyle chyba nie podciągniesz swojego palomino. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Ja swojego Thortona 2000+ na kt333 wykręciłem na 2.3Ghz @ 1.725V FSB 184. Mysle że warto. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Ja swojego Thortona 2000+ na kt333 wykręciłem na 2.3Ghz @ 1.725V FSB 184. Mysle że warto. Pozdrawiam dzięki. właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem[tzn posiadacza tego procyka, a że i płyta podobna to jeszcze lepiej] :D @Złoty własnie na bartku wskakiwał dzielnik więc nie jest źle BTWsorki za lamerski pytanko czy blokada dzielnika jest zależna od biosu płyty? :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Jeśli masz na myśli to, czy jest bios dla Twojej płyty z zablokowanymi dzielnikami (tak jak na nforce), to nie. To zależy od chipsetu płyty. Zdarza się tylko czasem, że niektóre biosy odblokowują wyższe dzielniki na niektórych płytach (konkretnie czytałem o epox'ach na kt266a). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomek21 Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Pewnie że sie opłaca ja mam takiego proca i jest git mam do tego odblokowany mnożnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...