Gość sew333 Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Witajcie! Czemu jak dam na ULTRA HIGH to zawsze na poczatku mam jakis krzaczek czarny jak sie już wlączy plansza??? A po paru sekundach znika już. A jak dam na HIGH nie mam na poczatku tego krzaczka. I sie strasznie doczytuje na ULTRA ale to juz rozumiem. Nie pokoi mnie tylko ten krzaczek ktory jest juz jak sie pojawi plansza i trwa pare sekund. Pozniej jest juz bardzo ladnie procz doczytywania. Karty nie krecilem w ogole. Mam Rada9600XT. Nie grzeje sie w ogole. Dzieki za wszelkie odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roy800 Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 to chyba taka gra ja mam na high w niektorych miejscach takie ladne "koraliki" z kropek i raz mi zombie "przeszedl" przez sciane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew333 Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zapomnialem dodac ze te krzaczki czarne są tylko za 1 wlaczeniem planszy od razu po uruchomieniu gry. Pozniej jak sie bedzie dawac LOADY za ktoryms tam razem to nie bedzie juz tych krzaków czarnych na ekranie. Wlaczenie gry, uruchomienie planszy , krzaki na iles sekund i znikniecie. I pozniej juz ich nie ma. Chyba ze sie wylaczy gre i znowu wgra poraz 1 jakąś plansze. Taki to mniej wiecej problemik. Moze to jest tak bo tekstury sie nie kompresują dobrze za 1 razem?? Bo wprawdzie gra wymaga 512 ramu na karcie. Ale czemu mam tak tylko za 1 razem po wlaczeniu gry? I zawsze sie dluzej plansze wlaczają jak wlaczam po raz 1 + krzaki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew333 Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 CHODZI MI TYLKO O ULTRA HIGH Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 z ciekawosci spytam jak Ci chodzi na tym radku na ultra-high na jakiej rozdziałce grasz?? zainstaluj cat.4.8...Po co sobie psuc zabawe....włacz sobie high i graj....bedzie płynniej :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew333 Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 To znaczy gram na HIGH. ALe sprawdzalem z ciekawosci ULTRA i tak mam wlasnie za 1 razem takie krzaki od razu po wlaczeniu gry. Chodzilo koszmarnie przez doczytywanie. Moze sprawdzcie u siebie tez?? Kto ma karte na 128mb czy moglby zobaczyc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew333 Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Krzaczek mam na myśli Jakies graficzne zniekształcenia. Np polowa obrazu robi sie czarna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu1 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 u mnie wszystko działa normalnie żadnych krzaczków a co do włażenia zoombie w ściane to jest praktycznie niemożliwe jak mówi id software :) . Takie zjawisko nie ma prawa zaistnieć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 moze dlatego ze ultra-high asygnowane jest dla gf 6800 i w gore ?:) PS. ja zainstalowalem ostatnio u znajomego pelna wersje na duronie 800 i radku 9200 :}}}}}}}} DWA FPS :] i ustawienia jakies tandetne :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew333 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Ok Krzychu ale ile ty masz RAMU?? BO pododbno chodzi w tym o RAM. Ram mi nie wyrabia dlatego to mam po doczytywaniu. Moj koles ma 768R i nic nie ma. A ja mam 512. I pewnie mam za malo ramu i tekstury sie docztują jeszcze. BO na HIGH nie mam jakichs czarnych zniekształceń. Tylko na ULTRA na 3 sekundy jak sie pojawi ekran z grą i jeszcze doczytuje. MOWCIE ile macie RAmu w kompie to mi duzo podpowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew333 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 I nie wiem czy macie tez przy wyborze na ULTRA HIGH takie ostrzezenie. Ostrrzezenie ze Uruchomiony Doom 3 w ultra szczegółach potrzebuje ponad 500MB Ramu na przetwarzanie textur. Użycie tej opcji nie jest rekomendowane. Czy jestes pewny ze chcesz kontynułowac ? TAk przetlumaczylem. TAkie cos macie moze przy wyborze na ULTRA? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 To znaczy gram na HIGH. ALe sprawdzalem z ciekawosci ULTRA i tak mam wlasnie za 1 razem takie krzaki od razu po wlaczeniu gry. Chodzilo koszmarnie przez doczytywanie. Moze sprawdzcie u siebie tez?? Kto ma karte na 128mb czy moglby zobaczyc? na Ultra krzaków nie ma doczytywanie jest czasem przystaje na sekunde jest od 2 do 30 klatek przecietnie 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew333 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Ale ja je mam zawsze na poczastku (już po LOADING) jak jest ekran z grą i sie doczytuje jeszcze grafika. PO 3 sek znika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Przede wszystkim, ultrahigh niczym (czytaj: NA PRAWDE NICZYM) nie rózni sie od high, więc po co sobie łeb zawracac? Ja sobie wale na high, 1024x768, 2xAA, 2xAF i mam srednio 40fps - chodzi jak marzenie. Mam 128 na karcie, 1G RAMu (zreszta poczytajcie sobie konfig) i 0 doczytywan nawet na ultrahigh. Sprobuje walnac 1280x1024, ale szczerze mowiac nie wiem co z tego wyjdzie :) Athlon 3000+(200x10.5)@218x10 + Thermaltake Silentboost, Sapphire Atlantis R9800pro@XT (445/780) + VGA SIlencer, ASUS A7N8X-E Deluxe, 2x 512 MB Corsair Value Select RAM (8 3 3 2,5), MAXTOR 120GB SATA, NEC ND-2500A DVD-RW, LiteON DVD-ROM, Samsung Syncmaster 173p LCD, PSU 420W... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 kuicets hehe jasne. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 O co tobie Radek chodzi? tak dla twojej informacji, to w timedemo mam 26,4FPS na 1280x1024 2xAA, 2xAF, a w 1024x768 2xAA 2xAF mam 38FPS (faktycznie, daleko odbiega od 40FPS)- wynik nierealny dla Ciebie? 7036 w 3dMarku 03 tez nierealne??? :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...