Skocz do zawartości
Zi_Om

Win 98 jak wyłączyć okienko z hasłem???

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, otóż przed formatowaniem podczas uruchamiania windy nie pojawiało mi się okienko z loginem i miejscem na hasło, a teraz pojawia i nie wiem jak je wyłączyć. W panelu sterowania nie mam żadnych użytkowników. Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w win 98 był taki zonk ze jak się włozyło karte sieciową to win nagle chciał hasła sieciowego (niby oczywiste). Potem jak sie wyłączyło to hasło... pojawiało sie hasło do windowsa.. albo coś w tym sensie.

dokładnie nie pamietam jak to sie usuwało.. ale napewo trzeba było ustawić "logowanie windows " jak wspomniał RS oraz w kontach uzytkowników trzeba było ustawić bodajże ... coś że wszyscy mają te same prawa dostępu, czy korzystają z tych samych zasobów.. lub coś takiego podobnego :lol:

opis może nizbyt precyzyjny ale ja na szczęscie epoke win98se mam juz dawno za sobą i mam nadzieje nigdy tam nie wracać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy usunąć hasło w panelu sterowania.. następnie po resecie gdy zapyta sie znów o hasełko nalezy nic nie wpisując dać ok. w tym momencie powinnien zalogować się do windows. czynność tą wykonać kilka razy ( chyba za 3 było już ok ) i tyle.. zawsze tak udawało mi się to ominąć. pozdrawiam

ubdate

nawet pamiętam że zaraz po reinstalu windowsa gdy wyskakiwało to okienko z haslem pisało także z apierwszym razem " jeśli nie chcesz przy następnym uruchamianiu windowsa zobaczyć to okno, nie wpisuj hasła i daj ok " :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi