koperek Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Mam program spedfan i takie temperatury Temp2: ok 54 gdy cos włoncze np. gre osiąga nawet 60 Temp1: ok 40 temp3: ok 40 i hdd: ok 32 czy temp2 to temperatura procka? jeśli tak to czemu się tak grzeje. mam standartowy wentylator pentiuma oraz na obudowie z tyłu wentylator wyciągający. prosze o szybką odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 a czego sie niby spodziewales ? ze na boxowym bedziesz mial 40 ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leo01 Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 a czego sie niby spodziewales ? ze na boxowym bedziesz mial 40 ? :wink:Racja box nie wyrabia, ale również przyczyną wysokiej tem. na procu jest wysoka temp. w budzie, 40 to trochę za dużo. Gdybyś zbił temp. w budzie może dokładając jeszcze jeden wentyl z przodu i wymienił tego boxa powinny być niższe temperaturki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 box nie jest taki zły - pod warunkiem że masz odpowiednia wentylacje w obudowie - u mnie p4 2.4 chodzi na 3.3G na postoju 45st.C (abit IC7) w stresie 62st.C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Mam program spedfan i takie temperatury Temp2: ok 54 gdy cos włoncze np. gre osiąga nawet 60 Temp1: ok 40 temp3: ok 40 i hdd: ok 32 czy temp2 to temperatura procka? jeśli tak to czemu się tak grzeje. mam standartowy wentylator pentiuma oraz na obudowie z tyłu wentylator wyciągający. prosze o szybką odpowiedź Miałem podobny problem tylko że z 2.8C nawet przy otwartej budzie miałem mniej więcej takie same temperatury jak ty. Jak masz pieniądze to zmień cooler na coś lepszego i podrodze nie zapomnij o dobrej paście termoprzewodzącej. Ja zmieniłem na Zalmana AlCu i mam teraz od 7 do 10 st mniej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maker Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 U mnie : [ p4 2,4@2,7 ( HT ) box cooler + 1x wentylator na dyski + 1x wentylator na grafe] Temperatora przy użyciu proca 20% CPU 40 SYS 39 NB 55 Temperatora przy użyciu proca 100% CPU do 65 ( alarm ustawiony na 67 i nigdy sie nie włączył ) SYS 45 NB 65 Wiec tak źle nie jest u ciebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 u mnie na p4 2.8E HT 800FSB, na boxowym wentylu i przy otwartej budzie 40stopni procek w idle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...