Skocz do zawartości
koperek

P4 2,4 fsb 800 HT - POMOCY WYSOKA TEMPERATURA

Rekomendowane odpowiedzi

Mam program spedfan i takie temperatury

Temp2: ok 54 gdy cos włoncze np. gre osiąga nawet 60

Temp1: ok 40

temp3: ok 40

i hdd: ok 32

czy temp2 to temperatura procka? jeśli tak to czemu się tak grzeje. mam standartowy wentylator pentiuma oraz na obudowie z tyłu wentylator wyciągający. prosze o szybką odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czego sie niby spodziewales ? ze na boxowym bedziesz mial 40 ?  :wink:

Racja box nie wyrabia, ale również przyczyną wysokiej tem. na procu jest wysoka temp. w budzie, 40 to trochę za dużo.

Gdybyś zbił temp. w budzie może dokładając jeszcze jeden wentyl z przodu i wymienił tego boxa powinny być niższe temperaturki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam program spedfan i takie temperatury

Temp2: ok 54 gdy cos włoncze np. gre osiąga nawet 60  

Temp1: ok 40

temp3: ok 40

i hdd: ok 32

czy temp2 to temperatura procka? jeśli tak to czemu się tak grzeje. mam standartowy wentylator pentiuma oraz na obudowie z tyłu wentylator wyciągający. prosze o szybką odpowiedź

Miałem podobny problem tylko że z 2.8C nawet przy otwartej budzie miałem mniej więcej takie same temperatury jak ty. Jak masz pieniądze to zmień cooler na coś lepszego i podrodze nie zapomnij o dobrej paście termoprzewodzącej. Ja zmieniłem na Zalmana AlCu i mam teraz od 7 do 10 st mniej :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie : [ p4 2,4@2,7 ( HT ) box cooler + 1x wentylator na dyski + 1x wentylator na grafe]

Temperatora przy użyciu proca 20%

CPU 40

SYS 39

NB 55

Temperatora przy użyciu proca 100%

CPU do 65 ( alarm ustawiony na 67 i nigdy sie nie włączył )

SYS 45

NB 65

Wiec tak źle nie jest u ciebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi