necki Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Witam wszystkich. Podkręciłem swojego celerona 633 do 790 :) ale wysiadł mi dźwięk. Przy karzdym odpaleniu kompa pojawia się komunikat: 3Com EuSynth: ADI/ICH Hardware not present. Reinstalka sterowników do karty dźwiękowej(zintegrowana)nie pomogła. Zupełnie nie wiem co robić. :cry: . Działa tylko podkręcony do 713(ok.) . Jeśli ktoś by coś wiedział to bardzo prosze o pomoc.(mam win98SE, a bios to Award 6.00 PG) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 za mocno fsb pociagnoles i karta nie wyrabia masz zawysoka czestotliwosc pci jesli masz mozliwosc przestaw dzielnik a jak nie to odkrec proca. jesli muzyka ci nie dziala to na dysku moga ci sie bady i inne takie robic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Witam wszystkich. Podkręciłem swojego celerona 633 do 790 :) ale wysiadł mi dźwięk. Przykarzdym odpaleniu kompa pojawia się komunikat: 3Com EuSynth: ADI/ICH Hardware not present. Reinstalka sterowników do krty dźwiękowej(zintegrowana)ni pomogła. Zupełnie nie wiem co robić. :cry: Jeśli ktoś by coś wiedział to bardzo prosze o pomoc.(mam win98SE, a bios to Award 6.00 PG) Jeżeli nie masz radiatorów na mostkach to spróbuj nakleić. To może pomóc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Ja wykręciłem takiego celka na @950. 9,5x100 i wtedy dzielnik zmienił się ładnie i dla Pci był 33 a Agp 66 i nie było problemu, ale napięcie było w granicach 1,8-1,9v. Zobacz w instrukcji/biosie jakie Twoja mobo ma dzielniki i kręc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Ja wykręciłem takiego celka na @950. 9,5x100 i wtedy dzielnik zmienił się ładnie i dla Pci był 33 a Agp 66 i nie było problemu, ale napięcie było w granicach 1,8-1,9v. Zobacz w instrukcji/biosie jakie Twoja mobo ma dzielniki i kręc. Rzeczywiscie. Spróbuj ustawić FSB@100, wtedy dzielniki powinny same się zmienić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
necki Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Ale ja mam opcje najwyżej 85. Jak można inaczej zmienić do 100 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Ale ja mam opcje najwyżej 85. Jak można inaczej zmienić do 100 ?? Zworkami lub przełącznikami DIP na płycie (zobacz w instrukcji). BYW. Jaka to płyta?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
necki Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Jest to dość stary egzempaż, a mianowicie "AOpen AX3S-U". Niestety żadnych instrukcji nie posiadam(ok.5 letni składak) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
necki Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 dowiedziałem sie jeszcze, żeby nie brać więcej niż 80, a jeżeli jużto 100. Ale jak ustawić to 100 ?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Manual do twojego mobo jest dostępny tu http://download.aopen.com.tw/downloads/Dow...l&DownSize=5540. Ustaw zworkę JP23 na FSB 100(tak jak jest w instrukcji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Ja mam podobny problem też nie moge wykręcić mego celka ale to jest 566, nie chce iść na 850 wszystko ustawiam ok, dzielniki przy fsb=100 to 1/3 dla pci 2/3 dla agp i nie chce wstawać nawet jak daje największe vcore=1,75, płyta to abit bx133raid, chłodzenie to TT Volcano 9. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 @LuXuS Wydaje mi się, że 1,75v może być za mało. Teraz sprawdziłem mój celek musiał mieć min. 1,8v bo przy niższym nie zawsze chciał wstać a jak jusz to restart przy windzie. Spróbuj zrobić jakiegoś moda na większe v-core i próbuj dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
necki Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Dzięki za podpowiedzi. Wczoraj siadł mi na cały dzień komputer, a jak wstał dzisiaj rano to przyuruchamianiu pojawił siękomunikat CMOS checksum error i że załodował defaulty jednak pozmieniały sie porty. Mysz to klawiatura i na odwrót. Drukarki też nie czyta. Czy to może być powód tego lekkiego podkręcenia ?? (633@713) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...