Skocz do zawartości
Piszczel

Ehh ... w końcu ruszyło.

Rekomendowane odpowiedzi

Nareszcie udało mi się puścić kompa nieco wyżej niż FSB142. Wcześniej miałem jakieś ograniczenie przy AGP/PCI 72/36. Teraz idzie nawet na 79/39 :twisted: . Nareszcie - torturuje ten sprzęt od 2 miechów i fkońcu :D . Właściwie to nawet nie wiem co pomogło. Wygląda na to że była to kwestia wygrzania elementów. Bo na ustawieniach które mam aktualnie to miesiąc temu nie dało się tego wycisnąć :evil: Nawiasem mówiąc chipset mi się gzreje bardziej niż wtedy 8O . Tak się cieszę że nie wiem co. Droga otwarta do katowania proca :lol:

Nie wiem czy to możliwe ale może pomogła eliminacja drgań :!: Aha zdjąłem też Copershima :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nareszcie udało mi się puścić kompa nieco wyżej niż FSB142. Wcześniej miałem jakieś ograniczenie przy AGP/PCI  72/36. Teraz idzie nawet na 79/39 :twisted: . Nareszcie  - torturuje ten sprzęt od 2 miechów i fkońcu :D . Właściwie to nawet nie wiem co pomogło. Wygląda na to że była to kwestia wygrzania elementów. Bo na ustawieniach które mam aktualnie to miesiąc temu nie dało się tego wycisnąć :evil:  Nawiasem mówiąc chipset mi się gzreje bardziej niż wtedy 8O . Tak się cieszę że nie wiem co. Droga otwarta do katowania proca :lol: 

Nie wiem czy to możliwe ale może pomogła eliminacja drgań :!:  Aha zdjąłem też Copershima :!:

Czesto tak jest, czlowiek 'ruszy kabelkami' w kompie, a zaczyna dzialac to co wczesniej nie dzialalo ;)

Na powaznie to pewnie chodzilo o wygrzanie elementow, na to trzeba czasu. Na poczatku pamietam ze na magistrali 153 komputer mi sie nie uruchamial, a teraz bez problemu Windows sie laduje na magistrali 160.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...