GrzesAnia Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Kolega poprosil mnie zebym zainstalowal soft na jego nowymym kompie... wydawalo mi sie latwo wsadzam plyte instaluje i mam a tu zonk :( wszystko sie zainstalowalo z jednym z czy mam problem to z LAN'em u siebie podpinam kabel do plyty i wszystko samo sie odpala i i instaluje. moja praca ogranicza sie do klikania w klawisz OK nie mam oryginalnej plyty instalacyjnej do tego abita :( oczywiscie dal samego kompa w biosie tez nie sadze zebym cos popierdzielil bo sa tylko dwie pozycje (Jak na moje oko) jedna i druga ktora ma cos wspolnego ze slowem LAN ma wlaczone "enable" czy to wina sterownikow ? czy biosu ? ABIT NF7 ver.2.0 skad ew. wziac te sterowniki moze ktos kochany ma jakis link pod reka ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Na poczatku zawsze dobrze zagladnac na strone producenta :D http://www.abit-poland.com/prod_mb_show.php?id=99 A propo tego lanu to czy w menadzerze urzadzen jest karta widoczna? Nawet jako niznane urzadzeni. PS Ze swojego doswiadczenia z lanem Realteka(bo chyba taki jest na tym abicie) to WinXP/2k automatycznie instaluje stery do tej sieciowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesAnia Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 nawet moj badziewny asrock rozpopznal jak go podlaczylem a ten tak jakby w ogole jego nie widzial tak czy inaczej po wlozeniu do plyty kabla ...podswietala sie wtyczka plycie glownej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 a zainstalowales stery do chipsetu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesAnia Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 zainstalowalem tylko XP i podejzewam ze tu popelniam juz blad ...oj cos mnie uszy pieka ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 no w asrocku xp ma stery do sieciowki ale w nf7 trza zaisntalowac stery do nf2 wsrod ktorych jest driver do sieciowki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 logan czy ty sledzisz mnie ?:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Logan"]no w asrocku xp ma stery do sieciowki ale w nf7 trza zaisntalowac stery do nf2 wsrod ktorych jest driver do sieciowki Asrock ma sieciówke Realtec'a za więc Xp ją odrazu instaluje, natomiast na Abicie jest Nv NForce Network Controler ( uff jaka długa nazwa :D ) Zainstaluj stery do Nforce'a i sieciówka zadziała wtedy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesAnia Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Naprawde kochani jestescie :) nie wiem czemu ale wlasnie tego nforce przyszlo mi siciagnac na samy ma koncu moze dlatego ze kojazylem to z instalka karty graficznej tak czy inaczej po zainstalowaniu ...wszystko dziala poprawnie instalacje wszystkiego oprocz SP2 zakonczylem o 4 (chyba rano :) ) pozdrawiam i dziejki za podpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 chaos a powinienem?:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...