Skocz do zawartości
Armadon

Ciekawa zasiłka...

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie znalazłem na allegro coś takiego:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29607356

Zasilacz serwerowy czyli z pewnością nie jest pusty w środku, 700W realnej mocy więc pociągnie chyba każdy konfig tylko wyjścia mocno niestandardowe ale odnoszę wrażenie, że dało by się je przystosować do standardu ATX. Może komuś uda się znaleźć jakiś opis wyprowadzeń tego czegoś albo miał z tym styczność?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy jest sens sie w to bawic??

TRUE.

Po co ci taki potwór??? 700W- kilka kompów na raz chcesz zasilać?

Lepiej kupić coś "normalnego". Mysle że dużo kasy włożysz w kable, złącza, gniazda, wtyki i wentyle żeby to wyciszyć.

Mimo wszystko życzę Powodzenia :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem gra jest warta świeczki, Miałem zasilacz Compaqa - po zsummowaniu ze wszystkich lini napięcie x ampraż wyszło 480w. Wtyczki mial normalne wiec podpiałem to mojego kompa x-dream na max obroty (ach to wycie tego sie niezapomiana), napiecia na procku 1,85 i napiecia 3,31, 4,98 i 12,01 w stresie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i 700W jest obecnie mało komu potrzebne, ale taką zasiłkę można dostać sporo taniej niż na przykład chiefa 360W. Przeróbek w sumie dużych tam nie będzie. Wystarczyło by pomierzyć napięcia lub zczytać z jakiejś instrukcji i przelutować kable od jakiegoś zjaranego codegena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wyciszaniu jak sądzę nie będzie większych problemów. Z przeróbką też. Przecież wystarczy namierzyć odpowiedniki napięć z wtyczki ATX i molexów i przelutować w odpowiednie miejsca na płytce zamiast tych orginalnych wtyków całe kable od zjaranego codeshita, a tych jest jak psów. Jak tylko będę miał jakieś wolne fundusze to zainwestuję w taką zasiłkę i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra ja kupięłm ten zasialcz :D niewiem czemu armadon go niekupiłeś. dziś po niego jade i zabieram sie za przeróbke. Jak kumpel wpadnie to zamieszcze pare zdjeć. JAK MOZECIE TO MI POMÓŻCIE. Zapraszam do tego tematu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=86391

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi