macko55 Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29831073 czy ktos probowal juz robic blok wodny za pomoca takiej szlifierki? w makro cash&carry mozna ja kupic za 21.95zł http://www.makro.pl/MM17/zts/pdf/MM17-zts-2.pdf [strona 11/ 12] oplaca mi sie cos takiego kupowac? podobno mozna dokupic do takich szlifierek inne koncowki np. taka mini pile tarczowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29831073 czy ktos probowal juz robic blok wodny za pomoca takiej szlifierki? w makro cash&carry mozna ja kupic za 21.95zł http://www.makro.pl/MM17/zts/pdf/MM17-zts-2.pdf [strona 11/ 12] oplaca mi sie cos takiego kupowac? podobno mozna dokupic do takich szlifierek inne koncowki np. taka mini pile tarczowa. Miałem to g.ó.w.n.o w ręku - do piłowania paznokci może być - do niczego więcej. Ma zewętrzny zasilacz 12V :lol: i zatrzymuje się palcami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macko55 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 ech.. tos mnie chlopie zmartwil :( mialem zamiar wlasnie tym czyms zrobic swoj blok wodny... a tak to nie wiem... ile kosztuje wyfrezowanie bloku w odpowiednim punkcie ?? a moze nie bedzie az tak zle z tym czyms.. najpierw wiertara zrobie zaglebienia a tym malym tylko wyrownam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Mój stary ma coś podobnego tylko że o wiele mocniejsze od firmy TOYA czy coś takiego idzie bezpośrednio pod 230V więc moc ma całkiem niezłą a zresztą jak ją odpaliłem to ona jest tak mocna że myślałem że zaraz mi wyskoczy z łap i jej już raczej palcami nie zatrzymasz. Ale nie wiem czy czymś takim da się robić bloki wodne :roll: UPDATE Chodzi mi o coś takiego TOYA Sam kupiłem tą TOYE więc moge conieco o niej napisać Nazwa: Uniwersalna Szlifierka Wielofunkcyjna Numer: 79315 Prędkości: Płynna regulacja od 10.000 - 33.000 Wyposażenie: 8 końcówek z kamieniami szlifierskimi, 2 końcówki do grawerowania, 2 tarcze polerskie, 8 tarcz tnących, 8 tarcz papieru ściernego, 3 walce papieru ściernego, 2 wiertła, przejściówka dzięki której do urządzenia możemy mocować końcówki 2,4-3,2 mm, kluczyk, trzpień do mocowania tarcz oraz trzpień do mocowania walców ściernych. Wszystko zapakowane w całkiem przyzwoitą walizeczkę. Urządzenie to jest lekkie i pracuje jak powinno - jedyne zastrzeżenia jakie do niego mam to jego grzanie się oraz jakość końcówek. Grzeje się to dość szybko, ale w instrukcji wyczytałem, że powinno pracować w trybie 4min pracy i 6min odpoczynku. Co do końcówek to polecam urzywać ich tylko w nagłych przypadkach, a zaopatrzyć się w jakieś lepsze, szczególnie tarcze tnące. Jedna taka tarcza zchodzi tu na kawałeczek obudowy, więc dołączone 8 w komplecie raczej nie starczy, a dotego napewno się jakaś połamie. Radze też zaopatrzyć się w inny trzpień, gdyż ten dołączony do zestawu jest marnej jakości, a mocowanie odbywa się poprzez dokręcenia tarczy śrubką między dwoma podkładkami, które nie centrują się, co skutkuje większymi wibracjami podczas pracy ze względu na nierównomierne rozłożenie cięzaru - a to naprawde wychodzi podczas dużych obrotów. Tak więc sprzęt ten nie jest najwyższych lotów ale za tą cene (ja kupiłem w Makro Cash&Cary za 51zł) lepszego nie dostaniecie, a do zastosowań nieprofesjonalnych wystarczy. I zawsze jak się zepsuje to mamy na to gwarancje 12 miesięcy A to jest opis tej szlifierki przez kolegę GiKeR'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Mój stary ma coś podobnego tylko że o wiele mocniejsze od firmy TOYA czy coś takiego idzie bezpośrednio pod 230V więc moc ma całkiem niezłą a zresztą jak ją odpaliłem to ona jest tak mocna że myślałem że zaraz mi wyskoczy z łap i jej już raczej palcami nie zatrzymasz. Ale nie wiem czy czymś takim da się robić bloki wodne :roll: UPDATE Chodzi mi o coś takiego TOYA Sam kupiłem tą TOYE więc moge conieco o niej napisać Nazwa: Uniwersalna Szlifierka Wielofunkcyjna Numer: 79315 Prędkości: Płynna regulacja od 10.000 - 33.000 Wyposażenie: 8 końcówek z kamieniami szlifierskimi, 2 końcówki do grawerowania, 2 tarcze polerskie, 8 tarcz tnących, 8 tarcz papieru ściernego, 3 walce papieru ściernego, 2 wiertła, przejściówka dzięki której do urządzenia możemy mocować końcówki 2,4-3,2 mm, kluczyk, trzpień do mocowania tarcz oraz trzpień do mocowania walców ściernych. Wszystko zapakowane w całkiem przyzwoitą walizeczkę. Urządzenie to jest lekkie i pracuje jak powinno - jedyne zastrzeżenia jakie do niego mam to jego grzanie się oraz jakość końcówek. Grzeje się to dość szybko, ale w instrukcji wyczytałem, że powinno pracować w trybie 4min pracy i 6min odpoczynku. Co do końcówek to polecam urzywać ich tylko w nagłych przypadkach, a zaopatrzyć się w jakieś lepsze, szczególnie tarcze tnące. Jedna taka tarcza zchodzi tu na kawałeczek obudowy, więc dołączone 8 w komplecie raczej nie starczy, a dotego napewno się jakaś połamie. Radze też zaopatrzyć się w inny trzpień, gdyż ten dołączony do zestawu jest marnej jakości, a mocowanie odbywa się poprzez dokręcenia tarczy śrubką między dwoma podkładkami, które nie centrują się, co skutkuje większymi wibracjami podczas pracy ze względu na nierównomierne rozłożenie cięzaru - a to naprawde wychodzi podczas dużych obrotów. Tak więc sprzęt ten nie jest najwyższych lotów ale za tą cene (ja kupiłem w Makro Cash&Cary za 51zł) lepszego nie dostaniecie, a do zastosowań nieprofesjonalnych wystarczy. I zawsze jak się zepsuje to mamy na to gwarancje 12 miesięcy A to jest opis tej szlifierki przez kolegę GiKeR'a. miałem tą toye i spaliła się niewiem czemu zresztą po 10 min pracy była taka gorąca że w rękach się jej nie dało trzymać Nie polecam Teraz mam kinzo i robiłem ją 2 godziny i była o 505 zimniejsza niż toya i jeszcze mi się nie zepsuła polecam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 wogole narzedzia toya lub topex to max low end , wiec sa jakie sa i tyle kosztooja :) ja nie polecam, choc zdaje sobie spraw ze jakosc kosztooje, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 polecam ten dremel odralu mówie ża nadaje się do robienia bloków wodnych (mój podpis) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macko55 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Widzialem dzisiaj KINZO w Geant za 120zł (duzo koncowek+walizka+waz/przedluzka - taka jak u dentysty :D, wiecie o co chodzi?) I teraz sie zastanawiam.. co lepiej zrobic.. kupic miedz+plexi+sruby+KINZO i robic wlasny blok, czy dac se siana i kupic gotowy blok... wyjdzie tyle samo (a nawet mniej-kasa) a napewno blok kupny bedzie lepszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 a napewno blok kupny bedzie lepszy...ano widzisz nie napewno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Widzialem dzisiaj KINZO w Geant za 120zł (duzo koncowek+walizka+waz/przedluzka - taka jak u dentysty :D, wiecie o co chodzi?) I teraz sie zastanawiam.. co lepiej zrobic.. kupic miedz+plexi+sruby+KINZO i robic wlasny blok, czy dac se siana i kupic gotowy blok... wyjdzie tyle samo (a nawet mniej-kasa) a napewno blok kupny bedzie lepszy... nie prawda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macko55 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 blok zrobiony taka szlifiereczka raczej nie bedzie mogl byc taki ladny jak w sklepach... chyba, ze mozna taka szlifierka obrabiac miedz koncowkami bardzo drobnymi.. nie tylko tym kolkiem tnacym (tarcza)... jezeli taka cieniutka koncoweczka ok.1mm radzi sobie z miedzia i nie trzeba jej zmieniac bo wydrazeniu 2cm rowka to.. hym.. moze i warto... ech chcialem zrobic wlasny zestaw WC za mniej niz 200zł (tyle kosztuje zalman7000 cu :D) a tu widze ze diupa... 120zl - szlifierka 150zl - pompka 40zl - chlodnica 50zl - miedz+plexi+weze+zaciski+kolanka (moze i wiecej niz 50zl) 80zl - stary BT AT+drewno +----------- 440zł !!!! chyba sobie daruje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 blok zrobiony taka szlifiereczka raczej nie bedzie mogl byc taki ladny jak w sklepach... chyba, ze mozna taka szlifierka obrabiac miedz koncowkami bardzo drobnymi.. nie tylko tym kolkiem tnacym (tarcza)... jezeli taka cieniutka koncoweczka ok.1mm radzi sobie z miedzia i nie trzeba jej zmieniac bo wydrazeniu 2cm rowka to.. hym.. moze i warto... ech chcialem zrobic wlasny zestaw WC za mniej niz 200zł (tyle kosztuje zalman7000 cu :D) a tu widze ze diupa... 120zl - szlifierka 150zl - pompka 40zl - chlodnica 50zl - miedz+plexi+weze+zaciski+kolanka (moze i wiecej niz 50zl) 80zl - stary BT AT+drewno +----------- 440zł !!!! chyba sobie daruje... nie idzie to popatrz http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=83663 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macko55 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 nie idzie to popatrzhttp://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=83663 moze i da sie tym cudem wycinac bloki, ale.. 400zł mnie nadal przeraza... a co jezeli nie spodoba mi sie to cale chlodzonko ? ;] 400zl podzie sie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 nie idzie to popatrzhttp://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=83663 moze i da sie tym cudem wycinac bloki, ale.. 400zł mnie nadal przeraza... a co jezeli nie spodoba mi sie to cale chlodzonko ? ;] 400zl podzie sie... trza umieś zrobić blok a jak nie umiesz to się nie zabieraj i tyle :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 kup se tańsza pompke, na jeden blok to ci styknie, mam weipro 700l/h i ciągnie 2 bloki, hccesz to moge sprzerdać tanio bo mam w planie jeszcze 3, a tego to już chyba nie da rady :) (jakby co to GG albo pw ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...