Skocz do zawartości
lukstel

TOPOWER 400W NICKELED PLATING czy NeoTEC V4200 No-Noise Seri

Ktory wybrac :?:  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktory wybrac :?:

• TOPOWER 400W NICKELED PLATING
      57
    • NeoTEC V4200 No-Noise Series
      34

Rekomendowane odpowiedzi

To rozumiem, że BivAll i Prozac mieli w komputerach po 3 zasilacze w ciągu 36 godz?

Zdolne bestie. I dziwnym trafem obaj szybko sprzedali ten chłam wytwarzany przez Topower(ach jak szybko- chyba nie na allegro co?) i wymienili na antec True Power.

Zdolne bestie.

Wybaczcie panowie, ale ja tego nie łykam- troszkę tendencyjne są te wypowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak Ty, ale jak mi coś pada to nie czekam az ktos to za mnie zalatwi tylko ide do sklepu i załatwiam sprawe najepiew grzecznie, jak sprzedawca nie reaguje to ide "chama" :twisted:

w ten sposób mozna w tym kraju załatwić wiele rzeczy - nie mowie, ze topower to shit, ale jak dla mnie ma za niską i mało stabilną linie +12, moze inne modele są lepsze, ale jestem taki, ze jak cos mnie zawiedzie to sie w to wiecej nie pakuje :!: Dlaczego Antec? Dostał bardzo dobrą ocene na benchmarku i teraz wiem, że jest ona słuszna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

To rozumiem, że BivAll i Prozac mieli w komputerach po 3 zasilacze w ciągu 36 godz?

Zdolne bestie. I dziwnym trafem obaj szybko sprzedali ten chłam wytwarzany przez Topower(ach jak szybko- chyba nie na allegro co?) i wymienili na antec True Power.

Zdolne bestie.

Wybaczcie panowie, ale ja tego nie łykam- troszkę tendencyjne są te wypowiedzi.

Wlasnie zeby wyjasnic watpliwosci chcialem znac numer seryjny zasilacza.

Jak juz pisalem nikt nie zglosil nam uszkodzenia zasilacza 400W black a raczej watpie zeby z tym zwlekali :) Malo ktory sklep ma wiecej niz 2-3 sztuki z zasilacza Topower na stanie wiec od razu by sie upomnieli o wymiane na nowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Nie wiem dlaczego masz taka linie 12V. Jest to naprawde dziwne. Nie raz widzialem napiecia na tych modelach zasilaczy i to na mocnym sprzecie nigdy nie bylo problemow, zobacz np. test na dzikie.net Topowera 450W, co prawda byl tam model 400W ktory dostali uszkodzony po wczesniejszej recenzji ale 450W byla nowiutka. Ja osobiscie nie widzialem  

nigdy na tych zasilaczach na lini 12V wyniku <12V, zwykle jest okolo 12,08-12,24 zaleznie od partii zasilaczy. Jaki dokladnie masz model tego zasilacza??

Hmm ja nigdy na DZIKIM nie zauwazylem zeby ktos sprostowal to ze Topowere 400W byl uszkodzony??!?!!?! moze jakis link??????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

... radiatory w neotecach są takie a nie ine d;atego, że ten zasilacz zapewnia swobodny przepły powietrza i ciepło jest wyciągane na zewnątrz. W taganach i bequeitach ogromne radiatory są niezbędne gdyż wentyle pracują na bardzo niskich obrotach przez co zasilacz jest bardzo gorący i całe cipeło nie jest WYDALANE tylko musi się rozprosć wewnątrz

Faktycznie, Po zmianie zasiłki z Codegena 300W na NeoTec'a 380W, u Mnie temperaturka na CPU spadła o 4stopnie :!: 8O :P

Przy obciążeniu ~250W zasilacz ten jest lekko ciepły :D

napięcia OK, a z wyciszaniem będe się bawić niebawem.

Czy ktoś wie jak bardzo wolnego wentyla mogę założyć do tego NeoTec'a aby ten się zbytnio nie grzał.

Jaka jest maksymalna dozwolona temperaturka, mierzona na radiatorach zasiłki

:?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety musiałem przesiąśc się z neoteca. Padła mi płyta (nie do konca jestem pewien czy z winy zasilacza) i przegrzałem pamiątki. Obecnie jadę na najnowszej wersji tagana TG 480-U01 i nie narzekam, napięcia duuużo lepsze niż w neotecu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi