Skocz do zawartości
Kepons

Kontrola obrotów wentylka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam wentylator który standardowo nie posiada kabelka kontroli obrotów. Jednak na płytce wentylatora pomiędzy kablami zasilania znajduje się pokryte cyną miejsce na kabel. W zwizku z tym mam pytanie: czy dolutowując w to miejsce kabelek uzyskam kontrolę obrotów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łatwiej by było komuś odpowiedziec gdybyś podał więcej informacji o tym wentylu.

To jest taki stary wentyl Nidec D08T-12PG z zasilacza compaqa.

taaak ,to wiele wyjasnia i zapewne wszyscy juz doskonale wiedza o co chodzi :]

zamiast pisac durne posty,wez w lape lutownice i sprawdz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO nie zadziała - płytka jest uniwersalna ale zapewne brakuej odpowiednich elementów. Nikt nie dodawałby ich nie dolutowując kabelka - to jest nieopłacalne. To tak jak płyty główne danej serii są takie same - różnią się tylko ilością elementów a co za tym idzie możliwościami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wes pan moze jeszcze dolutuj sobie układy scalone na GF2 .. bo miejsca tez są :D... i bedzisz pan miał GF4 :lol:

jak nie ma czujników (hallotronów) na wiatraku to sobie nawet 4 kabalki mozesz przylutowac i nic z tego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wes pan moze jeszcze dolutuj sobie układy scalone na GF2 .. bo miejsca tez są :D... i bedzisz pan miał GF4 :lol:

jak nie ma czujników (hallotronów) na wiatraku to sobie nawet 4 kabalki mozesz przylutowac i nic z tego...

I o taką odpowiedź mi chodziło :D THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi