Czad z moczar Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Witam Mam taki problem. NIedawno kupilem nowy komputer, taki jak w podpisie. Problem polega na tym ze na FSB powyzej 200mhz (nawet 201) prime 95 nie przechodzi nawet 1ego testu (na fsb 200 hulal 10 i pol godziny i nic). Podnoszenie napiecia nic nie daje. Temp jest w porzadku. Zasilacz chyba tez, chieftec 360w. Moze mi ktos wytlumaczyc co jest przyczyna moich niepowodzen ? Biosu nie update'owalem, wiec moze przez to. Slyszalem ze NF 2 niezabardzo lubi 2x512 :/. Czy to wina 2ch kosci po 512?;/. Mam jeszcze jedno pytanie-czy abit posiada jakis program do wgrywania biosa spod windowsa? z gory dziekuje za odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Flash Menu masz na płytce od płyty głównej, swietne narzedzie. Może to wina pamięci, jeśli masz jakieś no name to może tak być ze wystarczy 1MHz więcej i są błędy a ze akurat przy 200 to zbieg okoliczności. Co do duala to wyjmij jedną kośc i się przekonasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czad z moczar Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Memki mam hynix d43, wiec chyba nie noname. Ludzie osiagaja na nich spokojnie po 220-230. Wyjolem jedna kosc-225x11-tez blad:/ wiec moze wina biosu? wgram moze nowszy ze strony abita Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Hyniksy to powinny latać spoko, poza tym zobacz jak pojechałeś z FSB w single chanel. Wgraj jakiś nowy bios od Merlina z CPC OFF i powinieneś spoko śmigac na 230-240. Oczywiscie tylko odpowiednio podnieś napięcie na pamieciach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czad z moczar Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 tzn-memki te 2x512 mialem w dualu (w singlu tez, to samo:/). Obecnie wziolem 220x11 i podwyzszylem napiecie na memkach-w prime95 przechodzi 2a pierwsze testy, super pi tez aldnie liczy:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 jak maz hynixy to spokojnie moze nawet wiecej poleca na 250FSB zmniejsz mnoznik i powalcz z wyzszym FSB PS timingi ustaw na 3 4 4 11 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czad z moczar Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Riker wiesz ze walczylem na rozne sposoby, a na mnozniku 10-10.5 komp si enie wlacza:/ tylko na 11 i w gore Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 ustaw mnoznik od 8-9 i 250FSB 1 kosc 3 4 4 11 i koniecznie nowy bios jak mialem Abita to na cl 2.5 4 4 11 smigaly mi hynixy na 250FSB na 2.8v 1 kosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czad z moczar Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Hm mam nowy problem :) Chcialem uzyc flash menu, ale niestety, nawet po sciagnieciuuy najnowszej wersji 1.33 pisze ze wersja programu jest za stara na live update:/ zaraz update'uje z file biosa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czad z moczar Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Najnowszy bios abita jest-to samo;/ (przy 2x512). Jeszcze zobacze bios Merlina, 3majcie kciuki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...