Skocz do zawartości
KiNDer

Creative Sound Blaster Audigy2 bulk a ZS retail

Rekomendowane odpowiedzi

Czym się różnią oprócz tego, że ZS ma bogatszy softwar'e, hm..i troche więcej wyjść..no i ceną prawie 200 zł 8O

Tak to obie karty mają takie same układy? Nigdzie nie moge znaleść ich porównania :(

Bulk -> http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_...BAU2&kat=&pkat=

ZS -> http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_...U2ZS&kat=&pkat=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta to jest dokladnie ten sam chipset roznia sie tylko oprogramowaniem ktore i tak z netu mozesz zassac i tam daja jeszcze gierki jakies chyba czy cos.no i masz sledzia z wieksza iloscia wejsc i wyjsc...pozdrawiam

Jesteś w stanie mi przybliżyć do czego służa te brakujące wejscia/wyjscia w ZS?

Albo może..czy dla przeciętnego user'a, który chce wykorzystać ta kartę do słuchania muzyki, oglądania filmów i gier w zestawie głosników 5.1 te dodatkowe wejscia sie przydadza z ZS?;)

Dziex..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

=mis=

tu masz wszystko 1. ściągnij sterowniki od Audigy2:

http://files.creative.com/manualdn/Drivers...4DRV_031031.exe

(13,5MB)

2. rozpakowujesz je WinRAR-em

3. ściągasz Creative SoundBlaster Compatibility Patch 6.0.4

http://members.aol.com/dvdking2001/Pub/ctcomp.exe (~140KB)

4. kopiujesz ten progs do katalogu z rozpakowanymi driverami i

odpalasz.

5. teraz masz już gotowe do instalacji "scrackowane" drivery od Audigy 2

(EAX 4.0), które można zainstalować na starszych kartach Live/Audigy

Zainstaluj też ze stron Creativa najnowsze oprogramowane

m.in. MediaSource - player do Audigy2

P.S. Sterowniki są też tu:

http://www.station-drivers.com/page/sblive-audigy.htm

a co do tych wejsc i wyjsc to nie wiem jak to jest nie widzialem, ale podejzewam ze jakies cyfrowe wejscia wyjscia czy cos....

kinder nie wiem sam chce sobie wlasnie zakupic inspire 5400 a te 5700 to cos ciekawego?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blue -> Audigy 2 obsluguje 6.1 max

Kermiter - sory, myslalem o 5400..napisalem co innego. Ja na pewno biorę ten zestaw, nad karta sie jeszcze wacham, dzis w sklepie dowiedzialem sie, ze facet ma ZS BOX za 402 zl! Ale sam sie dziwi czemu tak tanio, jutro sprawdzi na hurtowni..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Audigy 2 - 6.1

Audidgy 2 ZS - 7.1

BTW Może ktoś wie. Jutro będę miał Audigy2 i teraz jestem ciekaw bo jedne mają pozłacane styki a drugie nie. A wszytskie są jako Audigy 2 OEM (tzn. te co mnie interesują). Jaka to jest różnica. Na przykład tutaj jest z plastikowymi a tutaj z pozłacanymi mimo że tak samo opisane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn. różncy może to nie robi, ale samo to, że są pozłacane świadczy o jakości i wiadomo, że jak za te same pieniądze mamy do wyboru coś lepszego i gorszego, to chcemy lepsze.

8O

Heh - po co płacić za pozłacane wejścia, skoro to nic nie daje, to raz.

Warstwa złota na wejściach jest cieniuteńka, a pod spodem jest cyna :twisted: złoto ściera się po kilkukrotnych zmianach kabli :wink:

Podsumowując - pozlacane styki to ostatnia rzecz na jaką bym patrzył - ludzie się tym z reguły podpalają strasznie, ale to po prostu chwyt reklamowy no i wygląda ładnie.

Gąska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie doczytałeś co napisałem. Kosztują tyle samo i to mnie właśnie wkurza, bo nie wiadomo czemu Creative wypuszcza kilka wersji, a potem w tej samej cenie mamy "rózne" Audigy 2. Poza tym ponoć A2 z pozłacanymi wejściami to ZS (nie wiem sam bo już kilka wersji czytałem) a ten ma lepsze przetworniki ciut no i 7.1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie doczytałeś co napisałem. Kosztują tyle samo i to mnie właśnie wkurza, bo nie wiadomo czemu Creative wypuszcza kilka wersji, a potem w tej samej cenie mamy "rózne" Audigy 2. Poza tym ponoć A2 z pozłacanymi wejściami to ZS (nie wiem sam bo już kilka wersji czytałem) a ten ma lepsze przetworniki ciut no i 7.1.

Sam przeczytaj co napisałeś :wink:

A to że kosztują tyle samo to nie znaczy że za złoto nie płacisz.

Co do przetworników - takie numery się zdarzały już Creative'owi, ale to trzeba sprawdzić po modelu a nie badać pozłacane czy nie pozłacane. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal nie rozumiem, co źle napisałem tak czy siak na myśli miałem to, co trzeba :D . Poza tym niestety nie mam wyboru. Karta zamówiona i jakiegoś Audigy2 dostanę. Sądzę, że cokolwiek to będzie, to będę zadowolony. W końcu przetworniki Crystala robią swoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi