KiNDer Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Czym się różnią oprócz tego, że ZS ma bogatszy softwar'e, hm..i troche więcej wyjść..no i ceną prawie 200 zł 8O Tak to obie karty mają takie same układy? Nigdzie nie moge znaleść ich porównania :( Bulk -> http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_...BAU2&kat=&pkat= ZS -> http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_...U2ZS&kat=&pkat= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermiter Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 ta to jest dokladnie ten sam chipset roznia sie tylko oprogramowaniem ktore i tak z netu mozesz zassac i tam daja jeszcze gierki jakies chyba czy cos.no i masz sledzia z wieksza iloscia wejsc i wyjsc...pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=mis= Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 kermiter amożesz zapodać link do tego oprogramowania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiNDer Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 ta to jest dokladnie ten sam chipset roznia sie tylko oprogramowaniem ktore i tak z netu mozesz zassac i tam daja jeszcze gierki jakies chyba czy cos.no i masz sledzia z wieksza iloscia wejsc i wyjsc...pozdrawiam Jesteś w stanie mi przybliżyć do czego służa te brakujące wejscia/wyjscia w ZS? Albo może..czy dla przeciętnego user'a, który chce wykorzystać ta kartę do słuchania muzyki, oglądania filmów i gier w zestawie głosników 5.1 te dodatkowe wejscia sie przydadza z ZS?;) Dziex.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherix Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 nie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiNDer Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 k ~~ Ps: Czy wie ktoś może, czy głośniki Creative Inspire 5700 mają jakieś uchwyty do zawieszenia na ścianie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermiter Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 =mis= tu masz wszystko 1. ściągnij sterowniki od Audigy2: http://files.creative.com/manualdn/Drivers...4DRV_031031.exe (13,5MB) 2. rozpakowujesz je WinRAR-em 3. ściągasz Creative SoundBlaster Compatibility Patch 6.0.4 http://members.aol.com/dvdking2001/Pub/ctcomp.exe (~140KB) 4. kopiujesz ten progs do katalogu z rozpakowanymi driverami i odpalasz. 5. teraz masz już gotowe do instalacji "scrackowane" drivery od Audigy 2 (EAX 4.0), które można zainstalować na starszych kartach Live/Audigy Zainstaluj też ze stron Creativa najnowsze oprogramowane m.in. MediaSource - player do Audigy2 P.S. Sterowniki są też tu: http://www.station-drivers.com/page/sblive-audigy.htm a co do tych wejsc i wyjsc to nie wiem jak to jest nie widzialem, ale podejzewam ze jakies cyfrowe wejscia wyjscia czy cos.... kinder nie wiem sam chce sobie wlasnie zakupic inspire 5400 a te 5700 to cos ciekawego? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 rozni się iloscia kanałów....tzn. 5.1 i 7.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiNDer Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Blue -> Audigy 2 obsluguje 6.1 max Kermiter - sory, myslalem o 5400..napisalem co innego. Ja na pewno biorę ten zestaw, nad karta sie jeszcze wacham, dzis w sklepie dowiedzialem sie, ze facet ma ZS BOX za 402 zl! Ale sam sie dziwi czemu tak tanio, jutro sprawdzi na hurtowni.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 hmmm..kumpel ma gigiworksy 7.1 i musiał kupic ZS zeby mu wszystkie głosniki grały!! :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Audigy 2 - 6.1 Audidgy 2 ZS - 7.1 BTW Może ktoś wie. Jutro będę miał Audigy2 i teraz jestem ciekaw bo jedne mają pozłacane styki a drugie nie. A wszytskie są jako Audigy 2 OEM (tzn. te co mnie interesują). Jaka to jest różnica. Na przykład tutaj jest z plastikowymi a tutaj z pozłacanymi mimo że tak samo opisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 jednak miałem racje 8) ja miałem audigy1 z pozłacanymi koncówkami a kuzynek miał bez i róznicy nie zauważyłem.niewiem jak się ma sprawa z audigy2 ale mysle ze podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Tzn. różncy może to nie robi, ale samo to, że są pozłacane świadczy o jakości i wiadomo, że jak za te same pieniądze mamy do wyboru coś lepszego i gorszego, to chcemy lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanGąska Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Tzn. różncy może to nie robi, ale samo to, że są pozłacane świadczy o jakości i wiadomo, że jak za te same pieniądze mamy do wyboru coś lepszego i gorszego, to chcemy lepsze. 8O Heh - po co płacić za pozłacane wejścia, skoro to nic nie daje, to raz. Warstwa złota na wejściach jest cieniuteńka, a pod spodem jest cyna :twisted: złoto ściera się po kilkukrotnych zmianach kabli :wink: Podsumowując - pozlacane styki to ostatnia rzecz na jaką bym patrzył - ludzie się tym z reguły podpalają strasznie, ale to po prostu chwyt reklamowy no i wygląda ładnie. Gąska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Chyba nie doczytałeś co napisałem. Kosztują tyle samo i to mnie właśnie wkurza, bo nie wiadomo czemu Creative wypuszcza kilka wersji, a potem w tej samej cenie mamy "rózne" Audigy 2. Poza tym ponoć A2 z pozłacanymi wejściami to ZS (nie wiem sam bo już kilka wersji czytałem) a ten ma lepsze przetworniki ciut no i 7.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermiter Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 ja tam i tak kupuje sobie audigy 1 :) do filmow i muzyki mi styknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanGąska Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Chyba nie doczytałeś co napisałem. Kosztują tyle samo i to mnie właśnie wkurza, bo nie wiadomo czemu Creative wypuszcza kilka wersji, a potem w tej samej cenie mamy "rózne" Audigy 2. Poza tym ponoć A2 z pozłacanymi wejściami to ZS (nie wiem sam bo już kilka wersji czytałem) a ten ma lepsze przetworniki ciut no i 7.1. Sam przeczytaj co napisałeś :wink: A to że kosztują tyle samo to nie znaczy że za złoto nie płacisz. Co do przetworników - takie numery się zdarzały już Creative'owi, ale to trzeba sprawdzić po modelu a nie badać pozłacane czy nie pozłacane. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Nadal nie rozumiem, co źle napisałem tak czy siak na myśli miałem to, co trzeba :D . Poza tym niestety nie mam wyboru. Karta zamówiona i jakiegoś Audigy2 dostanę. Sądzę, że cokolwiek to będzie, to będę zadowolony. W końcu przetworniki Crystala robią swoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanGąska Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Hehehe Jak tak , to życze żebyś zadowolony ;) Podrowienia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 ja jeszcze chciałem się zapytać czy jest jakas znacząca róznica pomiedzy SS a takim audigy2?? mam glosniki podpiete przez kabel optyczny. pozdRo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Jak masz porządne głośniki i w ogóle to tak. Ale głównie różnica jest na analogu z tego wiem, a cyfrowo znacznie mniejsza. Zresztą dziś może napiszę coś więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Cyfrowo to SS jest lepszy, nie wiem czemu zmienasz na Audigy2... :?: Lepiej zainwestuj w zasilacz, jak sam napisałeś obecny ci "pada" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 mam logitechy z680thx i mam je przez optyka podpiete.graja bardzo dobrze....ale niema tych eaxów 4.0 co ma audigy2 wiec niewiem czy zmieniac czy nie.....zasilacz w drodze :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...