Traczyk Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 witam zainstalowałem windowsa xp prof. na drugiego windowsa bez formatowania dysku...po instalacji włączyłem kompa i po załadowaniu się windy powinien włączyć się pulpit a zamiast tego pojawił się niebieski ekran z napisem że system windows niemoże zostać uruchomiony ponieważ może uszkodzić sprzęt proszę sprawdzić dyski czy nie zawierają wirusów...próbowałem wszystkiego formatowania z dyskietki ale coś się kopie bo mam partycje dysku typu NTFS a resztę partycji FAT32 i wyświetla że podałem błędną komendę czy coś takiego...pomocy pisze z kompa kolegi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Jak masz bootowlana plyte z win XP to uruchom z niej kompa, a przed instalacjia powinna byc opcjia formatu... Lub w PQ zmien partycjie na fat32 przejdz do dosu i sformatoj, a nastepnie znow na NTFS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 poco się bawić w jakieś dyskietki startowe... ja nawet ni mam fdd w komputerach.. pozbyłem się :lol:.. a wszystko lepiej i szybciej można zrobić z botowalnej cd winxp, także partycje i to w dowolnym systemie NTFS czy FAT. Tyko 1 ale... xp ustawia tylko rodzaj partycji aktywnej, tj tej na którą sie instaluje. Pozostałe partycje mają tryb RAW, i nalezy je sformatować po zainstalowaniu windowsa.. na jaki się chce system plików. Inaczej partycja będzie niedostępna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...