Skocz do zawartości
Gość sew333

Restarty

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 2 kosci RAmu po 256 na 266MHZ. I ostatni wyjełem jedną i mialem tylko 256. Pozniej znowu wlozylem i mialem 512. I po tym jak wlaczylem windowsa(juz na 512) to pojawil mi sie samoczynny restart. Pozniej juz nie mialem restarta. MOglo to byc ze RAm zle wlozylem? Bo pozniej cos go tam poprawialem w slocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomniałeś o zasilaczu - najczęstszym obecnie urządzeniu powodującym restarty

grafa raczej nie, błędy objawią się artefaktami, albo wywaleniem z gry do systemu

co do drugiego postu:

spróbuj wyjąć ram, przeczyścić styki spiritem, przedmuchać sloty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No A z tym RAmem czytales? ze po wyjeciu jednej kosci i wlozeniu z powrotem to mi sie pojawil dopiero restart. PO czym poprawilem niby w slocie kosc i juz nie pojawil sie restart. Wczesniej restartow nie mialem tylko wlasnie po tym wyjeciu i wlozeniu ramu

Zasilacz 300WCODEGEN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jest jeszcze jedna smutna możliwość (ale mało prawdopodobna):

byłeś naelektryzowany i dotknięcie kości spowodowało uszkodzenie pamięci

poszukaj programu Memtest i sprawdź czy ram nie sypie błędami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko bylo ok dopóki nie wyjęłem jednej kosci ramu. Pozniej znowu wlozylem ją i nagle restarty mam co jakis czas. Przed wyjeciem kosci nie mialem restartow zadnych. NIe wiem dlaczego od momentu wyjecia kosci i wlozenia.

Mam 2 kosci ramu 256MB 266MHZ. WYjelem jedną na chwie i spox jest. POzniej znowu ja wlozylem. I pojawily sie restarty. A przed wyjeciem nie mialem zadnych restartow (tez jak sie mozna domyslec na 512 mb)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha zapomnialem dodac.

Zmienialem monitor. Z bardzo starego Ctxa15 na Neca17.

Moze teraz zasilacz nie wyrabia na nowym monitorze.

Z 3Dmarkow nie wywala i artów nie mam. Moze to ze wyjalem kosc akurat w tym momencie sie z tymi restartami nie wiaze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedną koscia zachaczylem o karte graf o górną część jak pamietam ale lekko a poza tym nic sie nie skruszyło To pewnie nie ma dorzeczy zawsze czyms tam sie dotkanie karte albo lekko zachaczy czy coś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialem podkreslic ze mam troche błędów w XP i te restarty byly na poczatku jak sie wlaczal XP. Wiec moze to byc wina tez systemu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrob RE Windy i wtedy zobacz czy bedzie dalej sie restartowal, a jak tak to zmien zasilacz bo te codegen-y to shit

pamieci raczej nic sie nie powinno stac, ja pod winda wkladalem CD-roma tak zeby zakryc dziure to dotknalem pamieci i sie komp zawiesil ale zrobilem restart i chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale po restartach mialem dziwne strzaly ze srodka. Jakby to byly nie zwykle restarty

Podppowiedzcie cos

Na nowym WIN XP nie mam tego wlasnie tych dziwnych restartow.

A mialem trojany wczesniej ale to one by powodowaly ze cos strzelalo na chwile ze srodka??Na przyklad moglo tak byc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...