Gość tryfcio Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 mam problem !! nie wiem jak uzyskać lustro na alumniowym radiatorze. prubowałem zestaw papierów ściernych co do miedzie(500,1000,1500,2000,2500) ale został chropaty mat :( papier był oczywiście wodny. Takim zestawem zawsze szedł mi szlif na lustro miedzi. Na forum nie znalazłem takie go tematu a jak jest to prosze o link. dzienkuje !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 pasta polerska i po problemie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 zapomniałeś o paście polerskiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tryfcio Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 paste daje . damochodawa taka z żółwiem turtle wax czy jakoś tak :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_yzerman_ Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Może masz jakieś alu trefne ;) Nie wiem ja szlifowałem zarówno miedź jak i aluminium kolejno papierami: 280 600 1000 1500 2000 Ten 280 dlatego ,że miałem bardzo badziewiaste radiatory, z badziewiastymi spodami. Pozatym u mnie tym papierkiem 2000 (wodny oczywiście) osignąłem prawie idealne lustro!!! spokojnie sie w nim przejżałem. Jeśli masz doświadczenie w "szlifowaniu" to moja rada bedzie raczej nic nie warta ,ale ja miałem cos takiego ,że po krótkim czasie szlifowania drobny (1500-2000) papier jakby się "zcierał" i aluminium było matowe ,ale po chwili otrzymywałem ładny połysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 paste daje . damochodawa taka z żółwiem turtle wax czy jakoś tak :wink:Ta psta jest sie nie nadaje, wiem bo używałem kup paste do polerowania metali, kosztuje to 3pln a będzie dużo lepszy efekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tryfcio Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 dzienki za rady :D doświdczenia za dużego nie mam (wyszlifowałem 2 czy 3 radiatory miedziane) i został mi jeden aluminiowy titan. Zastosuje sie do waszych rad co do papieru i pasy do polerowania metalu i napisze co mi z tego wyszło :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 paste daje . damochodawa taka z żółwiem turtle wax czy jakoś tak :wink:LOL To jest pasta na wosku, nie nadaje sie do polerowania radiatorow... Paste AutoMax sobie kup... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tryfcio Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 właśnie wyszlifowałem ten radiator papierme 2000, mniejszych nie potrzebowałem ponieważ nie był takiej złej jakości. potem wypolerowałem radiator pastą do polerowania metalu TEMPO rok produkcji 83 , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tryfcio Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 świeci się ale dalej nie moge się przejrzeć tak jak w lustrze, efekt udany ale nie do końca :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 coś stara ta pasta, kup AutoMax'a ja mówił SpiderMAN... ja nim od roku różne rzeczy poleruje w tym aluminium i wychodzi ładne lustro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobra-mz Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 czy jak wyszlifowalem ladnie radiator tak ze jest gladziutki jak sie go dotyka ale nie zastosowalem pasty polerskiej to duzo gorsze beda temperatury ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tryfcio Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 ile kosztuje ten auto max bo to jest raczej nisko butrzetowe szlifowanie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tryfcio Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 pasta co powiecie o tym , nie jedt droga a kupie przy okazji bo zamawim tam okno z pleksy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...