Skocz do zawartości
Rafcio

Monitor LCD + karta graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdopodobnie zdecyduje się na zakup monitora Bealina... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10361 || Prosiłbym o kilka opini na temat tego monitora.

Wraz z monitorem chciałbym się zaopatrzyć w kartę graficzną, najlepiej jakiegoś GeForca z wejściem DVI ... no i właśnie mam problem, czy jeśli monitor ma wyjście DVI-D czy karta graficzna musi mieć takie same? Jeśli tak to jaki GeForce ma takie wyjście? Cena karty do 400zł

pozdr i czekam na szybkie odpowiedzi ponieważ zależy mi na czasie, bo chce jak najszybciej zakupić monitor + karte...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie zdecyduje się na zakup monitora Bealina... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10361  ||  Prosiłbym o kilka opini na temat tego monitora.

Wraz z monitorem chciałbym się zaopatrzyć w kartę graficzną, najlepiej jakiegoś GeForca z wejściem DVI ... no i właśnie mam problem, czy jeśli monitor ma wyjście DVI-D czy karta graficzna musi mieć takie same? Jeśli tak to jaki GeForce ma takie wyjście? Cena karty do 400zł

pozdr i czekam na szybkie odpowiedzi ponieważ zależy mi na czasie, bo chce jak najszybciej zakupić monitor + karte...

Monitor ma raczej zazwyczaj wejscia a nie wyjscia ;-) Jesli chcesz polaczyc go przez DVI, to karta musi posiadac wyjscie DVI w tym samym standardzie. W praktyce roznica w jakosci obrazu jak dla mnie jest niewielka (wrecz pomijalna) - zalezy to w duzej mierze od jakosci wyjscia analogowego na karcie. Najlepiej porownac samemu i sie zdecydowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi