Vincent de Marco Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Mam Radka 9800 (Hercules + VGA Silencer) i sie zastanawiam czy go teraz nie opchnac za te, powiedzmy 800 PLN, dolozyc i kupic 6800GT. Na razie rzeczywiscie wszystko chodzi ladnie, ale trzeba myslec o przyszlosci. No bo ile bedzie wart moj Radek pod koniec roku (albo zaraz po Nowym Roku) ? 500 PLN ? A ile w tym czasie bedzie kosztowac 6800GT ? Jakies, powiedzmy 1500 PLN czy moze jeszcze mniej ? Jak myslicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 sadze ze nie ma sie co srac i lepiej poczekac do konca roku albo nawet ciutke dluzej, i tak na swojej obecnej karcie pograsz we wszystko w max detalach moze bez aa i anizo ale w rozdzialce 1024x768 powinno byc git Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Wlasciwie tak, pytanie tylko ktora karta zanotuje wiekszy spadek wartosci powiedzmy, do stycznia 2005 r. - moj uzywany Radek 9800 czy fabrycznie nowy 6800GT ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Mam tu bardziej pytanie do Vincent de marco... w sprawie konfiguracji... Czy te kingstony kupowałeś oddzielnie czy w pudełku DUALowym ?? A co do karty mysle ze do stycznia bardziej spadną 6800GT niż 9800 ale kto wie 8) Jak na razie GT spadły ok 400zł w ok 2 miesiące... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 matko ludzie to mają problemy z mercedesa na jaguara sie przesiadac :lol: powiem wam ze ja narazie na moim 3 letnim r 8500 w wiekoszsc gier gram na max detalach w 1024x768... ( w doom3 i frykryja nie grołem bo te giery mnie nie krecą :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek-PL Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Witam. IHMO twój radek będzie miał większy spadek wartościi. 1. Skończy sie gwarancja (o ile już sie nie skończyła) 2. Wyjdą karty mocniejsze od r9800 , a słabsze od GF6800 o cenie niewiele wyższej od używanego 9800. Najrozsądniej z punktu finansowego byłoby sprzedać tego radka i poczekać aż stanieje gf. (w międzyczasie siedzieć na jakimś rzęchu). Kurcze, ale przemowa wyszła :) Pozdro. Poprawcie mnie jeżeli źle mówie..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 poczekaj, czas to najlepszy lek , a zaloze sie ze nie za 500 zł za pol roku bo jaezeli tak to ja czekam i kupie go za 500 zł hehe :) spokojnie radek nie stanieje ponizej 700 w ciagu pol roku jestem pewien na 99,99% chcoiaz w USA teraz kosztuje 650 zl hehe a 6800 128 Mb kosztuje 990 zl :) pozdro ps. zamiast kupowac 6800 dokup 1 Gb ramu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 poczekaj, czas to najlepszy lek , a zaloze sie ze nie za 500 zł za pol roku bo jaezeli tak to ja czekam i kupie go za 500 zł hehe :) spokojnie radek nie stanieje ponizej 700 w ciagu pol roku jestem pewien na 99,99% chcoiaz w USA teraz kosztuje 650 zl hehe a 6800 128 Mb kosztuje 990 zl :) pozdro ps. zamiast kupowac 6800 dokup 1 Gb ramu :) tia nie wiem po kiego ... mu 1GB mu styknie spokojnie ,masz kase to zmieniaj nalepiej kupic po okazyjnej cenie (np u mnie :twisted: ) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Ja na 95% pod koniec września sprzedam mojego 9700pro za 700zł :) Na początku myślałem nieduzo dołożyć i kupiś HISa 9800pro ice-q, ale teraz zastanawiam sie czy nie lepiej kupić 6800 bez gt :) Zastanawiam się tylko czy opłaca się brac 6800 zwykłego. Fakt w d3 to on będzie chodził dobrze, ale w innych gierkach nie wiem czy będzie aż tak mocno szybszy od podkręconego 9800pro żeby dokładać ok 500zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 JESZCZE NIE. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 GeForce FX 6800 (12 potoków) będzie o wiele szybszy od radeon' a 9800. Jednak ja bym doskładał do Gt (256 ram i 4 potoki więcej). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 JESZCZE NIE. :) A kiedy ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Mam tu bardziej pytanie do Vincent de marco... w sprawie konfiguracji... Czy te kingstony kupowałeś oddzielnie czy w pudełku DUALowym ?? ... Kupowalem oddzielnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 GeForce FX 6800 (12 potoków) będzie o wiele szybszy od radeon' a 9800. Jednak ja bym doskładał do Gt (256 ram i 4 potoki więcej). sie przyzwyczaili do tych 2 literek ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Będę wybierał raczej między 9800pro a tym 6800. Za gt nadal trzeba zapłacić ok 2tys. To mimo wszystko jednak za dużo. :) Widziałem Leadtek 6800 za 1470zł. . No chyba ,że te 6600 okażą się w miarę niezłe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 na 6600 to raczej nie ma sensu zmieniac . a na zwyklego 6800 jest jak najbardziej - tylko czy warto teraz doplacac te 600 zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 6600 jest o mocy radzia 9800xt, 6600 gt wydajniejszy od radzia 9800xt. Jednak nie ma co sie przesiadac z 9800 na 6600. sensem jest jedynie na 6800 i wzyz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 No właśnie te dodatkowe 600zł najbardziej mnie powstrzymuje :) W sprawie sprzedaży mojej karty już praktycznie wszystko zakończone i teraz głupio mi będzie wyciąć znajomemu numer, ze nie sprzedam. Może do końca września coś się jeszcze zmieni w cenach. Naiwne myslenie, ale zawsze coś :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Gdzieś na Allegro czytałem, że gość twierdził ( sprzedawał Geforce 6800), że po odblokowaniu 4 potoków na 6800 ( czyli niby razem 16) nie ma żadnego wzrostu wydajności :| Skąd on to mógł wiedzieć?!! Jakieś info wypłynęło od programisty Riva Tuner? Gdyby to była prawda, to sens interesowania się sprzętem niższym niż 6800 GT będzie niezbyt sensowne. Narazie nie ma nowej Rivy, więc dowodów na to nie ma, a gadanie na Allegro to........., chociaż pisano już wcześniej o tym, ale nie za bardzo trzymało to się kupy. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 569zł, tyle dokładnie musiałem dołożyć. O qrde, jak to zrobiles ? Sprzedales chyba tego Radka jakos b.szybko zaraz po kupnie czy co ? Bo ja jakbym nie liczyl, to bym musial teraz dolozyc jakies 1200 PLN. za radka bierzesz 800zł dokladasz 500 ( a nie 1200 !! ) i masz gf 6800 brandniu BOX odemnie za jedyne 1299zł ;) 6800 te se mozesz wsadzic w... ja chce 6800GT... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 [.... 6800 te se mozesz wsadzic w... ja chce 6800GT... no to wybulisz 2 patole :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDeath43 Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Witam! Panowie po co tyle czczego gadania. Wiadomo - co jest również potwierdzone moim doświadczeniem w handlu, że nowości tylko w pierwszej fazie są drogie a później lecą cenowo w dół. Działa tu prosty mechanizm : producenci przed wypuszczeniem na rynek nowości zaprzestają produkcji starszych modeli ale dystrybutorzy nabyli je i mają określone ilości. Wychodzi nowy model cena jest wysoka a co za tym idzie wyrób sprzedaje się średnio. Jednak do produkcji w/g starej technologi nie powraca się jeśli wyrób jest dobry, gdyż inwestycja ma się zwracać w założonym okresie czasu. Co natomiast robić mają firmy, które zakupiły znaczące ilości starego typu towaru po zwykłych cenach. Na całym świecie (czytaj bez POLSKI) towar stary zostanie sprzedany po bardzo niskiej cenie, a nowe wyższe ceny zostaną przypisane nowym wyrobom itd. itd. Wnioski są bardzo proste zgodne z polskimi realiami R9800PRO nie stanieje zbyt dużo a już napewno nie przed świętami. Natomiast można się spodziewać dużych promocji NOWOŚCI. Ja osobiście zaczekałbym z nowym zakupem posiadając tak mocną kartę. Ale wybór należy do każdego. Sorry, że trochę tego wyszło. P.S. Nie porównujcie żadnej obecnej karty ATI chyba, że jakość obrazu -do nowych GF6800. To jest przepaść technologiczna i nie chodzi mi tu nawet o wyniki szybkościowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Przesiadka z Radeona 9800 Pro na GeForce 6800 nie ma najmniejszego sensu. Pewnie ciagle widzicie w oczach wyniki testów Dooma III ? Wystarczy zerknąć na słupki w HalfLife2. W niekórych testach GF6800 jest nieznacznie szybszy od Radzia9800Pro/XT. Prócz 12-tu potoków reszta jest bardzo podobna. 256-bitowa magistrala pamięci, 128MB DDR, taktowanie 350/700. Przejdźmy więc do kwestii wymiany Radka9800 na całkiem interesujacy produkt jakim jest GF 6800GT. 16 potoków, 1GHz DDR II. Liczby mówią same za siebie. Karta jest sporo szybsza od kanadyjskiego "staruszka", tylko wymiana w chwili, gdy sprzęt kosztuje ~2000 zł, a na obu kartach gierki smigają pięknie, to kompletny idiotyzm. Jak kogoś stać, to niech kupuje, ale wystarczy miec trochę oleju w głowie, aby stwierdzić iż taka polityka prowadzi do nikąd. Ogólnie kupowanie kart graficznych powyzej 1000 zł mija się z celem. Jest to jeden z tych elementów, które pożerają najwięcej kasy i bezczelnie się starzeją ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Przesiadka z Radeona 9800 Pro na GeForce 6800 nie ma najmniejszego sensu. Pewnie ciagle widzicie w oczach wyniki testów Dooma III ? Wystarczy zerknąć na słupki w HalfLife2. W niekórych testach GF6800 jest nieznacznie szybszy od Radzia9800Pro/XT. Prócz 12-tu potoków reszta jest bardzo podobna. 256-bitowa magistrala pamięci, 128MB DDR, taktowanie 350/700. Przejdźmy więc do kwestii wymiany Radka9800 na całkiem interesujacy produkt jakim jest GF 6800GT. 16 potoków, 1GHz DDR II. Liczby mówią same za siebie. Karta jest sporo szybsza od kanadyjskiego "staruszka", tylko wymiana w chwili, gdy sprzęt kosztuje ~2000 zł, a na obu kartach gierki smigają pięknie, to kompletny idiotyzm. Jak kogoś stać, to niech kupuje, ale wystarczy miec trochę oleju w głowie, aby stwierdzić iż taka polityka prowadzi do nikąd. Ogólnie kupowanie kart graficznych powyzej 1000 zł mija się z celem. Jest to jeden z tych elementów, które pożerają najwięcej kasy i bezczelnie się starzeją ;). wpełnij się z tobą zgadzam....ja juz z tego wyrosłem...(ładowanie kasy w grafiki powyzej 1000zł mija się celem.....lepiej zainwestować kase w cos innego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 a jak ma ktos 1000 zł na zbyciu to niech kupi sobie bzynke. Zabawa przednia i do tego mozna ja tuningować :D PS: bzynka - motorynka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 a jak ma ktos 1000 zł na zbyciu to niech kupi sobie bzynke. Zabawa przednia i do tego mozna ja tuningować :D PS: bzynka - motorynka A jeszcze lepszy wybór - bzynka z silnikiem od ogara :twisted: to dopiero jest zabawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Mój brat dzisiaj kupił GF 6800 GT, ja zostaje przy swoim R9800 Pro@XT, ponieważ jak większość zauważyła, jest to głupotą wydawać tyle kasy, bo się napaliło na Doom 3. Ja wole kupić sobie nagrywarkę DVD a później pamięć, a jak zaczną wychodzić jakieś gry, w których nie będe mógł pograć płynnie w 1024x768x32, to wtedy zaczne się interesować nową kartą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Ja się już zdecydowałem. Zamówiłem radka 9800pro HIS'a. 1015zł. Fakt cena nieco powyżej 1000zł, ale jeszcze w normie. :) Podkręcę go trochę. Na tym chłodzeniu nie powinno to być skomplikowane. Posiedzę na nim troche, a potem się zobaczy. Trochę kaski mi zostanie. Poczekam i kupię sobie monitor 19. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz354 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Mi sie wydaje ze nie ma sensu wymieniac jeszcze, wszystkie giery i tak ci pewnie chodza na 1024x768 32 bez AA i Anizo poczekaj sobie do swiat moze albo do nowego roku 9800pro nie beda az tak tanieć bo ladnie kupuja ludzie jeszcze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CuBa Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 A ja tam kupiłem HIS Excalibur Pro 256MB GDDR3 ( X800 Pro ) za 1500 zł. Zobaczymy jak się będzie sprawował dzisiaj jade po Bartona i po kolejne 512 ramu no i chyba jeszcze zasilke bede musiał wymienic bo mam 300W Fortrona :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...