Skocz do zawartości
Vincent de Marco

R9800 -> 6800GT - czy warto ???

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Radka 9800 (Hercules + VGA Silencer) i sie zastanawiam czy go teraz nie opchnac za te, powiedzmy 800 PLN, dolozyc i kupic 6800GT.  

Na razie rzeczywiscie wszystko chodzi ladnie, ale trzeba myslec o przyszlosci.  

No bo ile bedzie wart moj Radek pod koniec roku (albo zaraz po Nowym Roku) ? 500 PLN ? A ile w tym czasie bedzie kosztowac 6800GT ? Jakies, powiedzmy 1500 PLN czy moze jeszcze mniej ? Jak myslicie ?

Nie opłaca ci się wogole ta zmiana... pociągnij tą karciochą jeszcze z rok

w 2005 ma wyjść R520 z PS3.0 wtedy zmienisz sobie karte :)

( ja tak robie :P )

Bo te PS 3.0 u 6800 będzie śmigało jak 2.0 na FXach :):)

w X800 też nie ładuj bo nie warto... może najszybsza na razie ale jak era 3.0 nadejdzie ( a nadhodzi !! ) to na nic te 2.000zł ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie opłaca ci się wogole ta zmiana... pociągnij tą karciochą jeszcze z rok

w 2005 ma wyjść R520 z PS3.0 wtedy zmienisz sobie karte :)

( ja tak robie :P )...

Ale R520 to znajac ATi pewnie bedzie tylko PCI Express a nie bardzo mi sie chce zmieniac plyte. Krotko mowiac, musze zdazyc kupic cos co jeszcze jest na AGP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety Barton 3200 przy gf6800 i radku x800 to juz waskie gardlo calego systemu , widzialem jakis czas temu testy procow w d3 i fps minimalne na bartku w krytychnych momentach zblizalo sie do 20fps wlasnie przez proca , na athlonie fx bylo juz znacznie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety Barton 3200 przy gf6800 i radku x800 to juz waskie gardlo calego systemu , widzialem jakis czas temu testy procow w d3 i fps minimalne na bartku w krytychnych momentach zblizalo sie do 20fps wlasnie przez proca , na athlonie fx bylo juz znacznie lepiej.

Przeciez jak sie gra powiedzmy w 1280x1024 to procek nie ma znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem o co chodzi z tym gadaniem o mocnym CPU do gier :roll: Tutaj niektorzy uzytkownicy uwazaja ze do grania jest potrzebny albo FX albo bartek 2,5GHz :evil: IMHO do tych mocnych kart wystarczy procek taki jak antek 2GHz :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwni ludzi - sprzedaj karte idz na piwo :P

Ale tak na serio to niewiem jaki jestes zasobny w kase ale dla mnie to jest czysty bezsens a ta opinie podepre :

- Po co komu 100FPS w Doomie jesli gra plynnie chodzi przy 30 ?

- Juz sa przymiarki do WGF 1.0 ( dla tych niewiedzacych tkz. lamerow :) - zartuje ... nastepca DX9.0c )

- Jesli sie przejmujesz wynikiem w 3dmarku05 to jestes frajerem

bo wynik ten nie ma odzwierciedlenia w prawdziwych grach - Futuremark specjalnie chce wycisnac 7 poty z kart zeby ludzi kupowali nowe karty ( np. TY )

-Jesli ktos mi mowi ze Nvidia jest lepsza od ATI tylko dlatego ze wprowadzila optymalizacje w DOOMie niechwalac sie nikomu i dlatego przyszle gry oparte na silniku D3 beda lepiej chodzily to jest w bledzie ( A.I w catalistach nowych moze powtarzam moze cos w znacznym stopniu zmienic )

- Za nie dlugo wyjdzie HL2 i niw wiadomo czy jego silnik nie bedzie wykorzystywany w wiekszosci gier

to tyle nara

pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...