PITmaster Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Ludzie!!!!pomocy!!! Cały czas przymierzałem się do zmiany karty na trochę lepszą R7500 -> R9000Pro. Doszło do tego że mam tą kartę od kumpla do testów. Zarówno moja jak i jego to produkty firmy GigaByte (Maya). Strasznie się rozczarowałem. Czy to możliwe że R9000 jest bardziej prądożerny? Co chwilę mam zwisy. W 3DMArku2001 w ogóle nie wykonuje testu 'z komiem' (sprites). Wynik kiepski - 5300. Nie mogę absolutnie przetaktować AGP bo wówczas zwisy mam w windowsie, a 3D kompletnie już wtedy nie startuje. Mam BX'a z Tualatinem i z R7500 zawsze wszystko śmiga przy FSB=117. W 3DMarku2001 4600pkt. Co jest grane??? Czy z R8500 będą te same problemy? Pomóżcie, plz? PITmaster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 z8500 moga byc nawet wieksze .. on to pradzik lubi .. co do karty ktora posiadasz to musi byc z nia chyba cos nie tak .. swego czasu mialem do testow r9000pro i tez sie wizszal prawie wszedzie .. w pewnym momecie dotknolem kostek ramu i juz iwedzialem ze karta sie przegrzewa ale tak naprawde mocno moze u ciebiejest to samo ? ale to ze testu z koniem nie robi to znaczy ze cos jest nie tak z nia .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITmaster Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Jutro sprawdzę na innym zasilaczu. A dlaczego taki marny wynik, jakieś 1000 różnicy to aby nie za mało, na Celeronie 1300? PITmaster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Jeżeli to 9000pro, to trochę mało, ale z drugiej strony procek też trochę hamuje. Ja na duronie 1200 i 9000 miałem jakieś 5400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITmaster Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Znalazłem informacje na zagranicznych grupach. Gościu pisze, że miał 7000 pkt na DX8.1 i gdy przeszedł na DX9 to mu spadło do 5800. Kurde, czy to możliwe? Ktoś to zauważył? I jak teraz zainstalować DX8.1 na DX9 żeby to sprawdzić? Chyba potrzebny będzie jakiś DX deinstalator, racja? PITmaster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...