Lagier Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Mam takie małe pytanie otóż nie mogę wyciągnąć na moim sprzęcie szyny wyższej niż 144. Przy standardowych ustawieniach (vcore 1.75) max szyna to 140 mhz przy wyższej komp nie wstaje więc zwiększyłem napięcie najpierw na 1.80 wtedy komp wstaje przy fsb max 144 kiedy zwiekszylem napiecie na 1.85 nic sie nie zmienilo maxymalna szyna jaka moge wycignac to 144. Osobiście podejrzewam że trafiłem akurat na taki model CPU że tak słabo się kręci :? a wy co o tym sądzicie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 imho pamięci masz źle ustawione ustaw je synchroniczne... np 133/133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Jeśli temperatura jest OK to może masz pecha. Sprawdź podkręcalność twojej serii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 imho pamięci masz źle ustawione ustaw je synchroniczne... np 133/133 to było pierwsze co spróbowałem 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Jeśli temperatura jest OK to może masz pecha. Sprawdź podkręcalność twojej serii. Temperatura nie przekracza 55 st. celsjusza co do serii to z tym jest problem bo nie mam pojęcia jakiej serii jest ten procek:? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 A czemu moj TB850 nie idzie na szynie wiekszej niz 100 ?? 101 juz potrafi go wylozyc. Komputer to skomplikowana bestia i ciezko jest zdalnie powiedziec cokolwiek. Zreszta pisalem to nie raz napisze kolejny. Dostales gwarancje od AMD ze Twoj procesor bedzie chodzil na standardowej czestotliwosci bez problemow, powyzej niej nic Ci nie gwarantuja. Masz moze pecha ze masz taki slaby egzemplarz lub inny komponent kompa nie wytrzymuje bo przez krecenie FSB krecisz wszystko co masz na PCI i AGP. Ale nie widze powodu zeby od razu plakac tu na forum: czemu to och czemu ?? Zreszta to juz bylo. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 A czemu moj TB850 nie idzie na szynie wiekszej niz 100 ?? 101 juz potrafi go wylozyc. Komputer to skomplikowana bestia i ciezko jest zdalnie powiedziec cokolwiek. Zreszta pisalem to nie raz napisze kolejny. Dostales gwarancje od AMD ze Twoj procesor bedzie chodzil na standardowej czestotliwosci bez problemow, powyzej niej nic Ci nie gwarantuja. Masz moze pecha ze masz taki slaby egzemplarz lub inny komponent kompa nie wytrzymuje bo przez krecenie FSB krecisz wszystko co masz na PCI i AGP. Ale nie widze powodu zeby od razu plakac tu na forum: czemu to och czemu ?? Zreszta to juz bylo. Pozdro Dexter dzięki za bardzo inteligentną :wink: odpowiedź. To po pierwsze a po drugie jak widzisz ze Th1Ghz idzie na 1.6 to czemu by nie zrobic tego ze swoim?! :twisted: Po trzecie to kto tu płacze?! :evil: A po czwarte co do zdania "zreszta to już było" to znajdź mi taki post z tym samym przypadkiem co mój na tym samym configu (może komuś zdarzyła się podobna sytuacja i udało mu się to jakoś rozwiązać). Więc rada na przyszłość: lepiej nie odzywaj się wcale jak masz pisać takie głupoty :evil: bo nikomu w niczym nie pomogą. Ajzi i quest potrafili wysunąć jakieś sugestie a nie napisać "to już było"... mimo wszystko pozdrawiam Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Na taki problem nikt Ci nie pomoze, bo kazdy komp nawet jak jest z takich samych komponentow poskladany to jest cholernie rozny. Jak piszesz ze z TB ludzie wyciagaja 1,6 GHz to nie znaczy ze mi sie uda bo moj komp jest inny. To samo sie tyczy Twojego komputera. Znasz podstawowe zasady podkrecania wiec probuj bo tylko Ty odpowiesz sobie na pytanie dlaczego. W pracy skladam urzadzenia elektroniczne oparte na mikroprocesorach i mimo ze "teoretycznie" wszystkie sa robione identycznie to niektore potrafia wywijac bez powodu rozne chece, zawieszaja sie ida w krzaki i takie tam. Elementy elektroniczne sa robione z tolerancja i jeden wytrzyma 50% ponad specyfikacje drugi tylko 5%. Szukaj w swoim kompie tego "wadliwego" elementu. Wcale wiec nie uwazam ze moja wypowiedz nie jest konstruktywna. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Na taki problem nikt Ci nie pomoze...Dexter dlatego powstają różne serie procków jedne idą lepiej drugie idą gorzej więc absolutnie się z tobą zgadzam co do wywijania przez sprzęt różnych hec jednak to pytanie zadałem licząc że ktoś miał podobny problem i jakoś to rozwiązał albo nie(chyba po to jest forum?!). pozdrav i dzięki za odpowiedzi Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...