tomcyk Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 hej :) W sumei to temat topika zawiera wszysko... :wink: wiadomo ze są błędy ale przy jakiej prędkości wypalenia pojawia ich sie niajmniej... czy od razu 52x tyle ile fabryka dała ?? czy moze mniej :) Napiszcie jak Wy to robicie ....... i ew. moze jakieś linki :) Dzieki z gory :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Ja zawsze jadę jedno ustawienie poniżej maksymalnej. Chociaż płyty Audio najlepiej wypalać 1x albo 2x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Najlepiej wypalać płyty z jak najmniejszą prędkością, gdyż wtedy są one dokładniej nadpalane. Napewno nie warto nagrywać z prędkością 52x, ponieważ wiele czytników będzie miało problem z odczytaniem płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Ja zawsze jadę jedno ustawienie poniżej maksymalnej. Chociaż płyty Audio najlepiej wypalać 1x albo 2x. no bez masochizmu prosze!! Audio najlepiej 8x (wtedy ponoc sa najlepsze wyniki i najlepszy odczyt - pamietajcie ze za wolno tez nie dobrze!!) a zwykle cd pale 24x..minuta w ta czy wewta mnie nie zbawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygio Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Ja Cd pale 24X a DVD 4X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Temat poruszany chociazby na cdrinfo.pl - polecam lekture forum i artykulow rzeczowo opisujacych co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Połowa maksymalnej przy nagrywaniu danych. Z audio to zalezy od płyty i nagrywarki, najlepiej miedzy 4 a 16. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Ja nagrywam zawsze max 24. Popierwsze ciszej oraz niewiele szybciej wypala przy 52x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 audio wypalam x8 dane x32 dane jak nie mam czasu x52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 polowa z was pisze troche nieaktualne dane - dzisiejsze plyty sa przystosowane do krotszych czasow "naswietlania" laserem aby dalo sie je nagrac z predkoscia 52x i dlatego przy zbyt wolnym nagrywaniu nosnik jest za dlugo naswietlony co powoduje bledy Oczywiscie wszystko zalezy od konkretnej plytki. Przyklady ?? kolega juz chcial wywalic swoja yamahe 4x na smietnik kiedy spalila mu 10 plytek verbatima z indeksem 52x - pochodzilismy po sklepach i znalezlismy werbatimki indeksowane do 24x (zalegaly na magazynie) i pala sie wszystkie idealnie :) U mojej dziewczyny podczas wypalania audio na verbatimie na 8x byla masa trzaskow po wypaleniu razy 24 plytka dziala idealnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Kiedys W PCWK był test co nagrywali róznymi predkosciami i wykres zaleznosci speed/jakosc. Najlepiej wypadło 12X ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 16x ... www.cdrlab.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgadzam się z większością wypowiedzi powyżej. Napewno nie warto nagrywać ważnych danych na maxa, a zwłaszcza już audio. Dobrą sprawą jest poprostu sprawdzenie swojej wypalary i nośników' które stosujesz na różnych prędkościach na błędy C1/C2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrodyta Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Ja przeważnie wypalam x32 i jest szybko i bezboleśnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...