dzfonek Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 witam! zwracam sie z prosba o pomoc gdyz nie moge sie uporac z podkreceniem bartona do 3200+ :( przy ustawieniach 11 x 195 kompa sie uruchamia a nastepnie po kilku sekundach badz minutach reset :( a pszy ustawieniach powyzej 195 zero reakcji komp nie startuje. prosze o pomoc bo jestem w tym temacie poczatkujacy i chcialbym zebyscie mnie w miare mozliwosci czegos nauczyli. dzieki z gory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 do faq marsz i poczytac o: tem-pe-ra-tu-ra, v-core, za-si-lacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzfonek Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Logan"]do faq marsz i poczytac o: tem-pe-ra-tu-ra, v-core, za-si-laczlogan jesli bys mogl to skontaktuj sie ze mna na gg to moze mi cos pomozesz bo problem nie lezy tutaj pszy temperaturze;) asz na tyle poczatkujacy nie jestem...pare prockow krecilem ale ten to prawdziwy problem.....:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 może ci pamięci z płytą żle wspóldziłają robiłeś moda l12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limal32 Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 też tak miałem początkowo zmiana zsilacza pomogla powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Witam! No tak "standatrowe" pytanko ;] Lista rzeczy ktore musisz sprawdzic: 1. ZASILACZ - Jak jest za slaby to nie dasz rady... 2. VCORE - jesli jest za male to nie przekoczysz pewnej granicy FSB bo procesor nie bedzie dawal rady - sproboj zwiekszyc o 0.1V i sprawdz czy sie uda 3. VMEM - Byc moze RAMY nie wyrabiaja [Wieksze FSB = Wiecej MHz na RAM'ach] wiec sproboj podniesc im napiecie... 4. BIOS - czesto wgranie nowego BIOSA do MOBO dodaje skrzydel - sproboj tych "nieoficjalnych" 5. A co do "sprzetu" -> Masz dobry wiec musisz sprawdzic to co wyzej napisalem ;] 6. FAQ // Google.pl // MYSLENIE ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzfonek Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 a jaki zasilacz tak w cenie okolo 100-150zł bysscie polecali?? teras mam jakiegos zwyklego megabajta 350W takiego co montuja w obudowach tracera a ramy mam kingstone KVR400X64C3A/256 czyli 400Mhz Cl3 256 na dualu...ustawienia napiec sa standardowe...aha i w razie czego mozecie polecic jakiegos biosa i napisac mi cos o zmianie napiecia procesora i ramu: czyli o ile jest bezpiecznie podnosic...itp...a jaki zasilacz tak w cenie okolo 100-150zł bysscie polecali?? teras mam jakiegos zwyklego megabajta 350W takiego co montuja w obudowach tracera a ramy mam kingstone KVR400X64C3A/256 czyli 400Mhz Cl3 256 na dualu...ustawienia napiec sa standardowe...aha i w razie czego mozecie polecic jakiegos biosa i napisac mi cos o zmianie napiecia procesora i ramu: czyli o ile jest bezpiecznie podnosic...itp...poczatki sa trudne....hehe ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Poczatki sa trudne ale od tego jest FAQ ;] Co do zasilacza to za te pieniadze to nie wiem - moze Cheiftec 360 - sa za tyle np. na Allegro - a tyo juz by ci starczylo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 moze modecom 350gtf za 130? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzfonek Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 dzieki poczytam o tym zasilaczu ...a tym czasem procek smiga na 3200+ podniosłem napiecie vcore na 1.7v a ddrV na 2.8v i komp smiga od 5 godzin z temperaturka 40 stopni...pszy jednym wiatraczku w sumie nie jest zle. mozecie mi cos poradzic w odnosnie biosa np.jakiego byscie polecali do abita nf7. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Co za Ynteligent polecił mu zmiane Biosa ...??? Widze ze chcesz zeby za dwa dni powstał topic ... Sflaszowałem Biosa - PŁyta nie Wstaje .... Widac ze koleszko początkujący ..a ty mu z nieoficjalnymi biosami wyskakujesz ..... Zastanów sie !!?? To moze niech od razu freon wstawi ...??? Dzwonek .. nic sie nie bój montuj freon ...... DZWONEK PODNIES VCORE na wstepie ... i kontroluj temp .... Napisz jak poszło .. P.S Do biosa sie nie dotykaj jak nie chesz sie rozstac z płyta ... Pozatym do 3200 czyli 200 * 11 nie potrzebujesz zadnego modowanego biossa !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 ps moze przykleic taki temat oc 2,5@3,2k bo to juz chyba 10 topic :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...