tpiaskowski Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Witam, Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem komputera jak w temacie + 512 MB RAM Kingstone 400MHz. Chciałem się zapytać co można wyciągnąć z tej płyty i procka, tak aby pracował stabilnie. Obecnie w sklepie ustawili mi FSB na 133 i mnożnik 12,5 co daje 1663MHz, to chyba trochę mało jak na takie sprzęt. Jaka jest dla niego optymalna częstotliwość pracy i jak ją ustawić? Zmieniłem FSB na 166 i system (winXP) się nie uruchomił. Nie mam doświadczenia w podkręcaniu procesorów. Poza tym jak sprawdzić czy ten procesor to rzeczywiście Athlon 2,6GHz Barton? Pozdrawiam Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 chyba sie dales zrobic w jajo ten "barton" powinien pracowac z czestotliwoscia 1917 mh mnoznik powinien byc 11.5 a nie 12,5 nie podoba mi sie to .. ale teraz masz juz swojego bartona po zmianie fsb ktora od poczatku powinna byc taka ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Kurde - to TRZECI topic w ciagu 20 minut ktory jest o TYM SAMYM... Ludzie - skoro juz nie umiecie czytac FAQów, korzystac z szukajek i z google to chociaz tak zadawajcie pytania zeby wygladaly na inteligentne i "inne" od masy innych... CZlowieku... Zanim zalozysz temat naprawde sie zastanow trzy razy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 nie kupiles proc 2.6ghz tylko 2600xp+ czyli jak pisal szpak to jest 1917 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...