metal Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Czy Seagate 40 GB Barracuda ATA IV ST340016A obsługuje ultradma/66 ? :D a tak wogóle chodzi mi o to czy nie będzie miał problemów z kompatybilnością z moją pł.główną [konfig poniżej] ? ... te 20gb co mam teraz to już malutko :( :evil: i muszę nabyć jeszcze jeden hdd :) i interesuje mnie właśnie Seagate 40 GB Barracuda ATA IV ST340016A :D więc razem to będzie 20gb+40gb=60gb :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Z tego co pamiętam to obsługuje do ATA/100, ale jak płyta więcej nie może to nie ma absolutnie wpływu - będzie pracował z ATA/66 bez problemu. Na twoim miejscu zastanowiłbym się na B4 - poszukaj tu linka do dyskusji o WD 40GB z 8MB cache. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Ten dysk obsługuje do ATA100. Na co jeszcze czekasz ten dysk jest wyczesany w kosmos :P :P i do tego niewiarygodnie cichy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 bedzie spoko dzialac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Chociaz np z HPT366 - czyli kontolerem UDMA66 moja baracuda4 po prostu nie wpolpracowala, ateraz na U100 smiga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 do udma 66 nie polecam barracudy bo bedzie kiszasta wydajnosc, lepiej kup maxtora, wd lub ibm'a No chyba ze za niedlugo chcesz sie przesasc na ata100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Czy Seagate 40 GB Barracuda ATA IV ST340016A obsługuje ultradma/66 ? :D a tak wogóle chodzi mi o to czy nie będzie miał problemów z kompatybilnością z moją pł.główną [konfig poniżej] ? ... te 20gb co mam teraz to już malutko :( :evil: i muszę nabyć jeszcze jeden hdd :) i interesuje mnie właśnie Seagate 40 GB Barracuda ATA IV ST340016A :D więc razem to będzie 20gb+40gb=60gb :twisted: Dziwne pytanie Ata 66, co to znaczy ? no właśnie, 66 to przepustowość czy też maksymalny obsługiwany transfer kontrolera. Jeżeli podpinasz tylko jeden dysk do jednego kanału ata66 to spoko, nie zauwazysz różnicy miedzy ata100. Poza tym niech mi ktoś znajdzie dysk ide który będzie miał wiekszy odczyt czy zapis od 66 MB/s ??? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 ano właśnie, jeszcze jedno, radze Ci nie kupować barakudy, weź lepiej maxtorka lub WD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 do udma 66 nie polecam barracudy bo bedzie kiszasta wydajnosc, lepiej kup maxtora, wd lub ibm'a No chyba ze za niedlugo chcesz sie przesasc na ata100 jasne, zastanow sie zanim cos napiszesz :) nieznam dysku ktory ma wydajnosc ponad 66mb/s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 to jak w końcu ?!? 8O :D :lol: heh... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 to jak w końcu ?!? 8O :D :lol: heh... Bierz maxtorka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...