zulu Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Sytuacja wygląda następująco : WINDOWS widzi tylko jedną partycję ( miałem C i D, teraz została mi tylko D ), tak samo sytuacja wygląda w DOS-ie, natomiast kiedy uruchamiam program FDISK, wówczas widze że dysk ma 2 partycje ( jedna wykorzytsana chyba w 30 % druga w 70 % - TO OZNACZA ZE DANE NIE ZNIKNĘŁY !! ). Jednak nie moge zmienic aktywnej partycji gdyż partycja C ( TA KTÓRA MI ZNIKNĘŁA ) jest jedyną partycją którą widzi system. Moze napisze jak to sie stało... Wiec probowałem dokręcic mocowanie bloku wodnego ( i tak nic to nie dało, po prostu mam szajski zestaw do chłodzenia wodnego i straszliwy procesor :(( )... Odkręcałem zasilacz i nie zachowałem własciwej ostroznosci - zasilacz upadł na płytę, ale na szczescie nie narobil sajgonu - grzmotnął w radiator od chipsetu :P. Tak więc MOJA PŁYTA ZOSTAŁA STUKNIĘTA. To wywołało duże przeciązenie.. A dyski są na tego typu akcje wrazliwe... Dobra. Uruchomiłem komputer. Nie chciał sie zabootowac. Nie pojawiło sie menu wyboru systemu operacyjnego.. Probawalem wszystkiego co w mojej mocy.. Nie dalo sie uruchomic systemu. Nie chciałem czyscic dysku ( i tym samym naprawic boot sectora ) bo mam na nim wazne dane :(((. Cholera... Da sie je jakos odzyskac ?? W tej chwili mam juz nowy dysk, jestem z niego zadowolony :). Duzy, prawie 80 GB :)). ALE JAK ODZYSKAC DANE Z PARTYCJI C, DA SIE JAKOS ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 EasyRecovery Professional Edition :P i szukaczka !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleem Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 widze że dysk ma 2 partycje ( jedna wykorzytsana chyba w 30 % druga w 70 % - TO OZNACZA ZE DANE NIE ZNIKNĘŁY !! mozliwe, ze sie myle, bo nie pamietam jak to dokladnie jest, ale czy te 30% i 70% to nie chodzi o to, jaki % calej powierzchni dysku zajmuje ta partycja, ale tak jak pisalem wczesniej mozliwe, ze sie myle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...