zulu Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Sytuacja wygląda następująco : WINDOWS widzi tylko jedną partycję ( miałem C i D, teraz została mi tylko D ), tak samo sytuacja wygląda w DOS-ie, natomiast kiedy uruchamiam program FDISK, wówczas widze że dysk ma 2 partycje ( jedna wykorzytsana chyba w 30 % druga w 70 % - TO OZNACZA ZE DANE NIE ZNIKNĘŁY !! ). Jednak nie moge zmienic aktywnej partycji gdyż partycja C ( TA KTÓRA MI ZNIKNĘŁA ) jest jedyną partycją którą widzi system. Moze napisze jak to sie stało... Wiec probowałem dokręcic mocowanie bloku wodnego ( i tak nic to nie dało, po prostu mam szajski zestaw do chłodzenia wodnego i straszliwy procesor :(( )... Odkręcałem zasilacz i nie zachowałem własciwej ostroznosci - zasilacz upadł na płytę, ale na szczescie nie narobil sajgonu - grzmotnął w radiator od chipsetu :P. Tak więc MOJA PŁYTA ZOSTAŁA STUKNIĘTA. To wywołało duże przeciązenie.. A dyski są na tego typu akcje wrazliwe... Dobra. Uruchomiłem komputer. Nie chciał sie zabootowac. Nie pojawiło sie menu wyboru systemu operacyjnego.. Probawalem wszystkiego co w mojej mocy.. Nie dalo sie uruchomic systemu. Nie chciałem czyscic dysku ( i tym samym naprawic boot sectora ) bo mam na nim wazne dane :(((. Cholera... Da sie je jakos odzyskac ?? W tej chwili mam juz nowy dysk, jestem z niego zadowolony :). Duzy, prawie 80 GB :)). ALE JAK ODZYSKAC DANE Z PARTYCJI C, DA SIE JAKOS ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 EasyRecovery Professional Edition :P i szukaczka !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleem Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Cytat widze że dysk ma 2 partycje ( jedna wykorzytsana chyba w 30 % druga w 70 % - TO OZNACZA ZE DANE NIE ZNIKNĘŁY !! mozliwe, ze sie myle, bo nie pamietam jak to dokladnie jest, ale czy te 30% i 70% to nie chodzi o to, jaki % calej powierzchni dysku zajmuje ta partycja, ale tak jak pisalem wczesniej mozliwe, ze sie myle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...