pitr71 Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 pochodzilem po sklepach ale nic ciekawego nie znalazlem bo nie ma tu nawet zadnego wyboru ,znalazlem jedynie to: Hercules Digifire 7.1 ,Audigy2 ZS ,Audigy2 NX i jakiegos Philipsa,wybor nie za ciekawy :|,warto cos z tego wybrac ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Wytlumacz mi tylko to i sobie daruje :) " w kartach na starcie dostepny jest wysokiej klasy wzmacniacz sluchawkowy... zycze powodzenia w poszukianiach takiego w produktach creative " Moze jakiegos linka co bym sobie poczytal , czy twoja karta ma specjalne wyjscie do sluchawek >? kazda szanujaca sie karta dzwiekowa ma wzmacniacz sluchawkowy zintegrowany ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyp Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Wytlumacz mi tylko to i sobie daruje :) " w kartach na starcie dostepny jest wysokiej klasy wzmacniacz sluchawkowy... zycze powodzenia w poszukianiach takiego w produktach creative " Moze jakiegos linka co bym sobie poczytal , czy twoja karta ma specjalne wyjscie do sluchawek >? Polecam testy w internecie.. w temat zaglebialem sie z jakis rok temu... przed zakupem...poszperasz.. znajdzies info o mozliwosciach przetornikow na tej kacie... jej wyniki nie biora sie z powietrza... Wzmacniacz jest na pierwszym wyjsciu .. tym samym majac Aureon Space 7.1 mozna na pierwsze wyjscie przekierowac sygnal stereo standardowo dawany na pierwsza pare glonsikow.. a na pozostale wyjscia standardowy sygnal 5.1(i pod nie podlanczamy taki zestaw). W takim wypadku teoretycznie masz specjalne wyjscie dla sluchawek jesli zrezygnujesz z glosnikow 7.1 Oczywiscie dowolnie mozna sterowac tym co pojawia sie na poszczegolnych wyjsciach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 w Chipie 8/2004 był malutki teścik nowych produktów w tym Audiotrak Prodigy 7.1 i tu mały cytat: "...jeżeli chodzi o parametry elektroakustyczne, Audiotrak Prodigy 7.1 oferuje jakość dźwięku zbliżoną do Audigy 2..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Witam przeczytałem cały topic i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie którą kartę wybrać do 350 zł . Zależy mi na dobrym brzeminiu muzyki na zestawie HI-FI stereo i słuchawkach , gram dość rzadko . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 w Chipie 8/2004 był malutki teścik nowych produktów w tym Audiotrak Prodigy 7.1 i tu mały cytat: "...jeżeli chodzi o parametry elektroakustyczne, Audiotrak Prodigy 7.1 oferuje jakość dźwięku zbliżoną do Audigy 2..." Bo tak zapewne jest :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyp Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 w Chipie 8/2004 był malutki teścik nowych produktów w tym Audiotrak Prodigy 7.1 i tu mały cytat: "...jeżeli chodzi o parametry elektroakustyczne, Audiotrak Prodigy 7.1 oferuje jakość dźwięku zbliżoną do Audigy 2..." Bo tak zapewne jest :) . Bo chiop to najwiarygodniejsza gazeta pod sloncem.. dzieki ktorej dziesiatki tysiecy polakow potrafi sie odnalesc w gaszczu nowinek technicznych i dylematow w trakcie zakupow... co jak co ale na takim mimo wszystko dosc profesjonalnym forum nie spdoziewalem sie ze ktos chwyci po tak "koronny" argument :D Darujcie chlopaki... O tym tescie szanowny kolega mowi :D? http://www.chip.pl/arts/kth/kth_108992.html Jeżeli chodzi o parametry elektroakustyczne, Audiotrak Prodigy 7.1 oferuje jakość dźwięku zbliżoną do Audigy 2. No szur... widac to wybitnie po zapodanym ponziej obrazu... poza tym cos autor nie rozroznia ze istnieja rowne modele Audigy.. roznaice sie meidzy soba istotnie jakoscia generowanego dzwieku... Ze względu na oferowane przez Prodigy 7.1 funkcje kartę tę polecałbym jednak osobom zainteresowanym tworzeniem muzyki i edycją dźwięku. Pierwsza recenzja z jaka spotkalem sie w internecie(a przeczytalem ich duuzooo... zarowno w odniesieniu do Aureona jak i Prodigy...).. ktora konczyla by sie taka konkuluzja... :D http://www.tomshardware.pl/video/200308211...nd_card-17.html Sam stosunek sygnalu do szumu o czyms swiadczy... a zycze powodzenia w osiaganiu takich parametrow na audigy2 value(najtansza dosteoba wersja tej karty) :D Ktorego wlascicielami jest przytlaczajaca wiekszosc wlascicieli audigy2 w tym kraju... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Wiesz jak dajesz testy RMAA , to zobacz wyniki A2 ZS / Tomshardware niewiele rozni sie od Chipa jakbys chial wiedziec :) > http://www.extremetech.com/article2/0,1558...,1382724,00.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Proszę bardzo wyniki na mojej karcie. Nie jest to żaden ZS tylko zwykłe Audigy2 kupone jako OEM. (Różnica głośności między kanałami jest przez wtyczki - nie są superowe - jak kupię lepsze to zrobię test jeszcze raz). http://www.lukisite.neostrada.pl/RMAA.htm 24bit 96Khz http://www.lukisite.neostrada.pl/RMAA2.htm 24bit 48kHz http://www.lukisite.neostrada.pl/RMAA3.htm 16bit 48kHz http://www.lukisite.neostrada.pl/RMAA4.htm 16bit 44kHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Proszę bardzo wyniki na mojej karcie. Nie jest to żaden ZS tylko zwykłe Audigy2 kupone jako OEM. (Różnica głośności między kanałami jest przez wtyczki - nie są superowe - jak kupię lepsze to zrobię test jeszcze raz).http://www.lukisite.neostrada.pl/RMAA.htm Twoje testy sa bardzo ladne nie powiem ( zeby jeszcze lepsze polacznie :) ) . Niech chlopaki szczela u siebie teraz (kabelki polaczyc i jedziecie :) ) . Ciekaw jestem jak u was wyjda wyniki robione w domku . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Skyp ===> chciałem żebyś skomentował artykuł nie mnie!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Skyp ===> chciałem żebyś skomentował artykuł nie mnie!!! Najlepiej to jakby Skyp rowniez zrobil testy RMAA w domku , bysmy mieli miarodajne wyniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 mam pytanie czy różni się jakością dźwięku wersja audigy ZS a oem ? mówie o dwójce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 mam pytanie czy różni się jakością dźwięku wersja audigy ZS a oem ? mówie o dwójceTeoretycznie ZS ma ciut inny przetwornik i może zagrać lepiej ale ja mam na przykład w 2 OEM taki jak w ZSie, ale raczej różnice jeśli są to znikome. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 czyli nie odczuje tego ? bo różnica w cenie to ponad 200 zł ... przy wersji oem 300 to wydaje się dużo :wink: ps. czy rzeczywiście A2 tak słabo sobie w muzyce radzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 czyli nie odczuje tego ? bo różnica w cenie to ponad 200 zł ... przy wersji oem 300 to wydaje się dużo :wink:Nie, jak nie chcesz 7.1 (ZS) to styka zwykła ps. czy rzeczywiście A2 tak słabo sobie w muzyce radzi ?Nie. Radzi sobie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Moje wyniki na Audigy2 w RMAA w 24 bitach 96kHz. Różnica między moimi wynikami a kolegi Luk@sa wynika z użytego do testów lepszej jakości kabla jack <==> jack (wpływ na wynik ma także długość kabla, który wziąłem od tunera tv a jak wiadomo kable te są bardzo krótkie) http://www.lukisite.neostrada.pl/NoVVy.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 czyli nie odczuje tego ? bo różnica w cenie to ponad 200 zł ... przy wersji oem 300 to wydaje się dużo :wink:Nie, jak nie chcesz 7.1 (ZS) to styka zwykła ps. czy rzeczywiście A2 tak słabo sobie w muzyce radzi ?Nie. Radzi sobie dobrze.nie nie :) ja mam zestawi Hi-fi narazie 2 wiszące 100 w JVC dość stare bo mają koło 15 lat ale radzą sobie naprawde nieźle ... w przyszłosci planuje zakup 2 x kolumn wolnostojących . I to bedzie max . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 znaczy się pozwole sobie na kilka uwag... generalnie komp się nie nadaje do generowania dzwięku wysokiej jakości.. powody sa co najmniej trzy: 1) zasilanie impulsowe - to co się dzieje po wyjsciu z zasilacza to ładna sieczka .... a na dodatek szybkozmienne obciażenia gwarantujące zmiane wypełnienia napięcia przetwornicy :D 2) poziom zakłóceń EMI - hehhehe mozna z odległości 10m łapać obraz generowany przez VGA, kliki klawiatury itd... w środku szaleje 33MHz prostokat, 4,4MHZ prostokat, FSB prostokąt i setki innych PROSTOKĄTÓW... a kazdy generuje taki szum ze głowa boli 3) jakość przetworników D/A - o ile kodeki pracują w miarę sensownie (o ile ozna mowic o sensownosci przy rozdzielczosci 18 bit) to DAC-e to jakis dramat... no Sigmatele się wyrózniają (stare SB i Aureale) - ALC to oczywisty chłam dla graczy... no sa karty z 24 bitową rozdzielczością... ciekawe jak zapewniona jest tam stabilizacja zasilania układu napięcia referencyjnego? 24bity to baaaardzo duzo - i na papierze ładnie wygląda... reasumujac - nie da sie we wnętrzu kompa wyprodukować "porzadnego" dźwięku - chociaż widziałem gdzies rozwiązanie z przedwzmakiem na lampie :wow: jedynym (IMHO) racjonalnym rozwiązaniem jest wyprowadzić dzwięk w postaci cyfrowej po łaczu opytycznym separując się od EMI i tu mamy 2 rozwiązania - pierwsze standardowe PCM po SPDIF (np AudigyX i Aureal) - wtedy jakosc zalezy od jakosci generatora sygnału zegarowego i rozdzilczosci PCMa - w AudigyX jest 96kHz czyli OK w Aurealu 48kHz czyli tak sobie) drugiue znacznie ciekawsze i odpowiadajace problemowi autora wątku to wyciągniecie dzwieku po AC3... oczywiscie AC3 jest algorytmem nieco stratnym (szkoda ze NForce2 nie uzywa DTS-a) ale - jakość DACów w dowolnym dekoderze AC3 jest nieporównywalna do jakiejkolwiek dzwiękówki... tak więc wniosek jest jeden - zamiast kupowac dzwiekówke kupuje się mobo z SoundStormem i doczepia do najtanszego amplitunera po optyku ciesząc sie nienagannym dzwiekiem niezakócanym pobzykiwaniem w takt operacji dyskowych czy wyswietlaniem skomplikowanych wyrenderowanych obrazów 3D (zjadających impiulsowo np 50W mocy) czego życzę wszystkim chociaż semi-audiofilom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 znaczy się pozwole sobie na kilka uwag... generalnie komp się nie nadaje do generowania dzwięku wysokiej jakości.. powody sa co najmniej trzy: 1) zasilanie impulsowe - to co się dzieje po wyjsciu z zasilacza to ładna sieczka .... a na dodatek szybkozmienne obciażenia gwarantujące zmiane wypełnienia napięcia przetwornicy :D 2) poziom zakłóceń EMI - hehhehe mozna z odległości 10m łapać obraz generowany przez VGA, kliki klawiatury itd... w środku szaleje 33MHz prostokat, 4,4MHZ prostokat, FSB prostokąt i setki innych PROSTOKĄTÓW... a kazdy generuje taki szum ze głowa boli 3) jakość przetworników D/A - o ile kodeki pracują w miarę sensownie (o ile ozna mowic o sensownosci przy rozdzielczosci 18 bit) to DAC-e to jakis dramat... no Sigmatele się wyrózniają (stare SB i Aureale) - ALC to oczywisty chłam dla graczy... no sa karty z 24 bitową rozdzielczością... ciekawe jak zapewniona jest tam stabilizacja zasilania układu napięcia referencyjnego? 24bity to baaaardzo duzo - i na papierze ładnie wygląda... reasumujac - nie da sie we wnętrzu kompa wyprodukować "porzadnego" dźwięku - chociaż widziałem gdzies rozwiązanie z przedwzmakiem na lampie :wow: jedynym (IMHO) racjonalnym rozwiązaniem jest wyprowadzić dzwięk w postaci cyfrowej po łaczu opytycznym separując się od EMI i tu mamy 2 rozwiązania - pierwsze standardowe PCM po SPDIF (np AudigyX i Aureal) - wtedy jakosc zalezy od jakosci generatora sygnału zegarowego i rozdzilczosci PCMa - w AudigyX jest 96kHz czyli OK w Aurealu 48kHz czyli tak sobie) drugiue znacznie ciekawsze i odpowiadajace problemowi autora wątku to wyciągniecie dzwieku po AC3... oczywiscie AC3 jest algorytmem nieco stratnym (szkoda ze NForce2 nie uzywa DTS-a) ale - jakość DACów w dowolnym dekoderze AC3 jest nieporównywalna do jakiejkolwiek dzwiękówki... tak więc wniosek jest jeden - zamiast kupowac dzwiekówke kupuje się mobo z SoundStormem i doczepia do najtanszego amplitunera po optyku ciesząc sie nienagannym dzwiekiem niezakócanym pobzykiwaniem w takt operacji dyskowych czy wyswietlaniem skomplikowanych wyrenderowanych obrazów 3D (zjadających impiulsowo np 50W mocy) czego życzę wszystkim chociaż semi-audiofilom a co maja szumy do jakosci dzwieku :?: co ma do tego wykresik z pasmem przenoszenia :?: kazdy lepszy gramofonik chociarz szumi moze lepiej niz compact czy super karta dzwiekowa ktora przenosi od 0 do ... herzow :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 no pewnie - lepiej słuchac i kontrolowac uchem jak pracuje hdd? (nie chodzi mi o dzwięk silnika i głowic bo to potrafie wytłumic :D) aczkolwiek w erze tzw hiphopu to pewnie nie ma znaczenia bumbum zgrzytzgrzyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 szkoda ze nie mam jak zrobic testu mojej pcm`ki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 no to jestem green :) bo nie wiem w co zainwestować czy w sprzęt grający czy w k.muzyczną ? ... mam SS na mobo a max budżet to 500 zł :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 witam. po przeczytaniu calego watku mam teraz maly metlik w glowie :( mam zamiar kupic sobie wlasnie karte dzwiekowa audiotrak prodigy albo 7.1 albo 192 i moje pytanie brzmi czym sie roznia i czy warto dopłacic te 100 zl wiecej za prodigy 192 ??.... ...wedlug tego źródła : http://www.kartydzwiekowe.com.pl/nowosci/prodigy71.htm "...że posiada wejścia i wyjścia SPDIF umieszczone na samej karcie oraz obsługuje unikalną technologię NSP..." ...jednak według tego sklepu : http://republika.pl/sklep_akutech/karty/prodigy71.htm http://republika.pl/sklep_akutech/karty/prodigy192.htm karty róznią sie także przetwornikami a/c i c/a w prodigy 7.1 jest to Wolfson WM8770 a w prodigy 192 - Sigmatel STAC9460S dodam ze nie interesuje mnie gry 3d kino domowe itd. tylko słuchanie muzyki i tworzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyp Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 satoshie: trafilem na taki watek... jakis to drogowskaz.. http://www.audiotrack.co.kr/spboard/board....page=3&go_cnt=1 Nie wiem czy koledzy zalwazyli.. ale istnieje cos takiego jak powtarzalnosc warunkow i ustawien programu w jakich test byl przeprowadzany... co ma niewatpliwy wplyw na ostateczne rezultaty i proporcje pomiedzy poszczegolnymi kartami... Tym samym w naszym wypadku wszelkie prownania i przerzucanie sie cyferkami nie ma sensu.. a jzu napewno nie rozstrzyga o tym ktora karta jest lepsza... Do tego cel odpowiendie i wiarygodne sa wyniki dwoch testow na fachowychstronach poswieconych tej tematyce... ktore dodalem w tym watku. Ponizej rezultaty kolejnego z testow... potwierdzajacego proporcje miedzy poszczegolnymi kartami zalwazalne w tescie na toms hardware... http://www.xbitlabs.com/articles/multimedi...lution71_9.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Dzieki Skyp za wskazówke :) rzeczywiscie jest to jakis drogowskaz chociaz jest tam napisane ze 7.1 ma "lepsze" wyjscie analgowe za to fit twierdzi, że przetworniki Sigmatel są lepsze a te sa zastasowane w 192 a nie w 7.1 i co tu teraz o tym myslec ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Skyp @ napiszę tylko jedno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jak te wyniki Audigy2 są prawdziwe co tam dali to sorry. Nawet nie dajecie swoich wyników, tylko "fachowe" testy. N/c. Szkoda mi słów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Skyp @ napiszę tylko jedno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jak te wyniki Audigy2 są prawdziwe co tam dali to sorry. Nawet nie dajecie swoich wyników, tylko "fachowe" testy. N/c. Szkoda mi słów... ty to slepy jestes testy byly w 16 bitach :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Skyp @ napiszę tylko jedno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jak te wyniki Audigy2 są prawdziwe co tam dali to sorry. Nawet nie dajecie swoich wyników, tylko "fachowe" testy. N/c. Szkoda mi słów... ty to slepy jestes testy byly w 16 bitach :lol:To popatrz wcześniej na moje wyniki w 16 bitach i się nie odzywaj :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Skyp zrob testa u siebie plizzzz :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...